Rösta på kandidater som stöttar arbetarna vid Tesla

I dagens VK går det att läsa ett uttalande från Socialdemokraterna i Umeå om stöd till arbetarna vid Tesla. De utkämpar just nu konflikt mot en arbetsgivare som vägrar teckna kollektivavtal och därmed garantera en miniminivå i ersättningar, försäkringar och lönehöjningar som på arbetsmarknaden i övrigt.

Teslastrejken är dock större än så. I valet till EU-parlamentet behöver vi skicka kandidater från Sverige som står upp för svenska kollektivavtal och värnar den svenska modellen där fack och arbetsgivare kommer överens. Vi ska inte skicka politiker motverkar kollektivavtal och är lierade med lobbygrupper eller storfinansen.

Kandidaterna på Socialdemokraternas lista stödjer till 100% att i Sverige ska svenska kollektivavtal gälla.

Läs vårt uttalande här.

3 kommentarer

 1. Christer

  Så du menar alltså att vi ska stötta en organisation som straffar tredje man, trots att de anställda själva anser sig ha en mycket bra anställning med bättre förmåner och högre löner än snittet i branschen?
  För oss som ser detta ur ett mer realistiskt och verklighetsförankrat perspektiv inser vi ju lätt att detta enbart handlar om ett politiskt ställningstagande ”alla ska in i samma (socialdemokratiska) fålla”. Ingen ska få stå ut och faktiskt ha det bättre än den stora grå massan.
  Förstår du inte att detta betongsossetänk är dött och begravet sen många år? Och att det i längden enbart sänker förtroendet för fackföreningar i allmänhet och socialdemokraterna i synnerhet?

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Strejken följer svensk lagstiftning och självklart stöttar vi att kollektivavtal även fortsättningsvis ska gälla på svensk arbetsmarknad.

 2. Basic Rules

  Kan va bra så klart, men helt out of play!
  Har ni någon ledamot, nej så klart inte som verkar Mindre Eu makt och överstatlighet – dvs lite Democrati åtminstone. Snart är väl den cirkelformade falukorven hotad oxo.
  Auktoritär Detaljstyrning, geografisk expansion och EU-finansierat krig är det progressivt eller ”hegemonistiskt ? Makten tillhör folket är vi överens eller..hur ska den i så fall återställas ?
  Slänger ut centrala frågor i luften som du kan fånga om du vill eller kan !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se