Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Vad har jag gjort idag och varför?

Av , , Bli först att kommentera 0

Ännu en hektisk dag i Norens liv. Hoppade upp med ett leende på läpparna just på slaget kl 0600. Försökte att få ut gårdvaren för ett hälsosamt besök mot ett träd eller liknande, men han är mer okompatibel än vad Windows och Mac är. Så han fick ligga kvar i sängvärmen tills det var dags för Hon jag är gift med att gå upp. Men då sökte han sig snabbt till sin lilla sovkoja i köket.
Kokade kaffe och tog två smörgåsar (men detta hör definitivt till ovanligheterna), checkade mailen och började sen läsa in mig på dagens föreläsning om "Lärande och Bedömning utanför det formella Utbildningssystemet" (Tänk att man sätter sig på Utbildningsbänken på sin egen fritid.) Men kunskap är inte tung att bära, så länge man inte köper all litteratur.
Visst märktes det att kung Bore är på väg. Fick skrapa rutorna på bilen innan det var dags att kasta sig ut på en frostig E4.

Dagen gick i dom svåra ordens tecken – eller vad sägs om Konvergens, Dekontextualisering, Förstärkningsprincipen, Assessment, Divergent, Kongruent, Respondent mm. Taack och lov för WiFi, öppna trådlösa nät och Google. Dessa har räddat min dag. Det är skönt att alla svåra ord finns i en liten 12tums dator med direkt uppkoppling till CyberSpace. Tänk om Archimedes och Socrates hade haft det då det begav sig. Vars hade vi vart då.

Trots att jag varit ledig i dagarna två så gäller det att vara online på alla sätt och vis. Detta har gjort att jag under sittande föreläsningar har svarat på olika mail som kommit in och i bilen både i dag och igår så hann jag med att svara på en del samtal som kommit in under dagen.

Men när den första dagsetappen var klar så var det dags att ställa kosan åter mot Sveriges bästa kommun och ett möte i BURK (Byautvecklingsrådet i Robertsfors kommun). På dagens möte diskuterade vi om uppdatering av HUPen, UrNära, Leader, 200år av Fred, Rock for Peace samt om miniprojekt och ekonomi mm.

Nu sitter jag framför TVn med den nakne kinesen mellan knäna. Kollar på eftersnack där Maud har berättat om Norrbottnia-banans varande eller ej, Trattkantareller och en hel del annat som ligger på hennes bord. Nog har hon mycket att göra.

Själv så ska jag innan det är dags att koppla ner för ikväll stämma av min FB, eller facebook och se till att Knighthood är uppdaterad.

En blogg en tanke och vem är Jag

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu har jag skaffat mig en egen BLOGG. Jag ska försöka med att vara en duktig BLOGGARE och BLOGGA ofta.
Jag kommer att rikta in mig på det som känns rätt i magen från gång till annan. Ibland så blir det kanske rent obegripligt och ibland riktigt tydligt vad jag menar.
Va där då jag förutom det som står vid sidan om mitt eminenta foto.

Jag är en inflyttad sörlänning, från Uddevalla, och kommer så alltid att vara trots att jag känner mig mer norrländsk än dom flesta. Jag säger helt naturligt om maten ’att inte var den dålig’ istället för att maten var god.

Jag landade i Umeå en solig eftermiddag i slutet av Augusti 1991 efter att ha bott i Stockholm några år. Jag och Maggie flyttade till Ånäset i maj 2005.

Jag är stolt att vara anställd av Robertsfors kommun. Jag började mitt jobb som ’fritidskonsulent’ den 1a Augusti 2006.
Mitt ansvar är att ta hand om våra fina fritidsgårdar och den tradition som dessa har i kommunen. Jag arbetar även med Ungdomsdemokratifrågor genom Ungdomsfullmäktige, att vara stöd och stöttning åt A-net Ungdomsforum mm. Till detta så finns det en hel del annat som man kan få göra i sitt jobb. Jag är inte bara chef utan jag försöker även vara med i verksamheten för att inte tappa kontakten med ’brukarna’ – Ungdomarna.

Det är med glädje som jag varje dag stiger upp för att gå till jobbet. Tänk att man får jobba med något så värdefullt som det framtida humankapitalet varje dag, utan att för den sak skull vara ekonom.

Nu är det slut för nu. Fortsättning följer