Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Vad är på gång eller Nu jäklar ska det ske

Stadspojken ska till att förändra och vara skapande i Residenset. Nu ska förmaket skapas efter många och långa tankeprocesser. Innertaket skulle strippas och målas trodde vi tills jag på Huskorset uppmaning drog lite i en flik i taket. Men vad hände? Jo den lilla fliken visade sig vara nyckelns som fick en 1kvadratsyta att friläggas och det var ingen rolig syn. Att måla visade sig att vara en ren omöjlighet pga at det var råvirke i taket av sämre sort.

I fredags så for Stadspojken iväg till ett av de lokala byggmaterialföretagen i Schtaan. Inte blev det något innertak där inte, men det visade sig finnas ett golv som passade som handen i handsken i ett förmak värdigt Residenset. Efter det besöket så blev det en intressant tävling på E4an i Skellefteå – Battle of Bands. Det lokala Metalbandet  Summoned Tide skulle pröva några nya låtar Live. Två stycken ”kortare” musikstycken – 10 resp. 12 minuter.

Publiken var nog lite grann i chock efter att först  ha hört ett antal låtar som höll klassisk Melodifestival längd och sedan bli inkastade i STs slingor, kontringar och tempoväxlingar. ST gick ju inte vidare till steg 2, dels på uppmaningen från bandets kapellmästare att publiken inte skulle rösta på ST, men dom var riktigt nöjda med sitt framträdande.

Efter spelningen så begav sig det stora flertalet av oss till det egna stora evenemanget, SyLan på The Globe. Där var det flitens lampa som lyste över alla aktiva textilkonstnärer och desginers. För er som vill se vad som skapades ska kolla in Nickes trumpinnepåse a la egen design.

Om Lördagen så drog Stadspojken sig ner mot Umeå o hittade ett fantastiskt substitut till det i första läget tilltänkta innertaket. Det blev en del andra fynd införskaffat i stan också innan kosan åter ställdes mot Ånäset o Residenset.

På kvällen bevistade jag ånyo SyLanet för att se vad Huskorset och andra ägnade sig åt. Även idag så lyste kreativitetens lampa över samtliga. Det skapades, ritades, skissades och efterforskades efter stilar och modeller på nätet.

I arla aftonstund eller vid 22tiden så slocknade Stadspojken med sina blå ögon tittandes på Mickey Blue Eyes med Hugh Grant. Mitt i natten vaknade han upp och drog sig in i Afrika för att fortsätta sin REMsömn.

Under söndagen så var det tungstartat och framåt lunch for Stadspojken och Ögonstenen till SyLanet en tredje gång . Nu var Stadspojken utrustad med eget att göra arbetet. Datorn skulle städas och bootas och hårddiskar bytas och uppdateras. Det var som skönt att sitta där under flitens lampor som en del i ett skapande kollektiv, även om mitt handarbete var annorlunda än de andras.

Huskorset godkände de inköp som Stadspojken gjort och nu återstår det endast att montera o montera o montera tills förmaket är klart.

 

 


Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.