Vilken keeper

Vi har just sett USA slå Kanada, mycket tack vare USA:s otrolige målvakt Ryan Miller. Varför Kanada spelade veteranen Martin Brodeur i stället för Robert Loungo är svårt att förstå. Luongo är en av NHL:s bästa målvakter medan Brodeur börjar vara over the hill. Men status betyder väl för mycket i Kanada och Brodeur är en legendar.

Ryan Miller och ryssarnas målis Jevgenij Nabokov håller en nivå som Henrik Lundqvist inte har varit uppe på den här säsongen. Även Ilja Bryzgalov är mycket mycket bra. Lundqvist måste höja sig till Turin-form om Tre Kronor ska gå långt i den här turneringen. Även Loungo är klart bättre, men om han inte får stå spelar det ju mindre roll.

Matchen som sådan spelades i ett enormt tempo med fler tacklingar än nån statistiker kan ha hunnit med att notera. Sverige å sin sida beskrivs av kanadensisk tv som ett ganska långsamt lag som dock är turneringens farligaste på att skapa chanser när de väl fått ner pucken djupt i anfallszon. Håller tummarna för att de lyckas få den dit då.

Nu gäller det bara att hålla sig vaken. Sverige-Finland börjar först 21 här borta. Och det är inte ofta vi har lyckats hålla oss vakna efter 22.30.

En kommentar

  1. Johan

    I dessa tider finns det ju nästan ett överflöd av intressant sport, problemet är att det finns alldeles för lite tid att titta på allt. Detta ger mig ett visst mått av OS-stress…

    Vet du var jag pratar om? Välkommen till Dreaming in Mono, ett universum där kärleken för sporten är i centrum och där du kan slappna av och vara dig själv. Dreaming in Mono är en berättelse i 7 delar som kretsar kring nordbornas kärlek för vintersport och hur vi trots våra olikheter kan enas genom ett gemensamt mål.

    http://www.dreaminginmono.com/article/take-an-olympic-break

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.