Vad är det med män och materialsporter?

Idag följde jag med min sistfödde son för att kasta frisbee. En frisbee är en kastskiva, oftast tillverkad av plast, som används som leksak och idrottredskap, för att citera Wikipedia, och allt på Wikipedia är sant. Likaså är allt på Flashback sant (tror att jag läste det på Wikipedia). Nåväl…åter till kastskivorna av plast!

Sonen hade med en väska fylld med ett gäng fribees och gav mig tre stycken som jag skulle få använda under rundan. För vi var på en discgolfbana där man likt en vanlig golfrunda hade ett antal banor (18) där man på så få kast skulle få kastskivan i en speciell korg på varje bana. Nu kastar man ju inte bollen i golf utan man använder ju golfklubbor så klart. Även  om jag en gång under en runda med en god vän fick se honom kasta bollen ut i skogen. Det gick inte så bra just då för han i gentlemannasporten golf.

Kan väl erkänna att jag själv någon gång utövat en hybrid av vanlig golf och discgolf. Istället för att kasta frisbee eller slå iväg golfboll så har jag kastat iväg klubborna i skogen. Men jag gjorde det ändå med en kontrollerad swing och med en uns värdighet kvar.

Men jag skulle ju prata om materialsporter antydde rubriken…

Hur som haver, vi spelade en halv runda discgolf, min son var oerhört pedagogisk och visade hur man kastade en frisbee. Det var inte alls samma teknik som på stranden på 70-talet utan det var olika frisbees beroende på avstånd och det var rotationshastigheter och en massa annat och då förstod jag…

…discgolf är en materialsport, underbart! 

Underbart för att när man googlar om det finns det massvis med utrustning. Olika discar, väskor, pennor, handdukar. Ja allt möjligt! En disc kan kosta skitmycket och då blir man garanterat även mycket bättre på denna ädla sport!

Jag golfade lite innan min höft avslutade min karriär även om jag borde förstått att den var död långt innan dess. Under en golfrunda tillbringade jag mer tid i skogen än på banan. Av någon anledning var mina klubbor feltillverkade för de förpassade bollarna utanför banan hela tiden. Jag skrek FÅR! mest hela tiden kändes det som.  Fattar inte hur det kunde gå så dåligt, jag hade sjukt många klubbor, handskar, peggar, vagnar, kepsar, golfappar, böcker, vattenflaskor, golfskor, golfkläder, en sån där golfbollshåv (flitigt använd i diverse vattenhinder) mm mm. Oändliga var de timmar när man googlade efter fler golfgadgets (dock inte fler än de timmar som bollarna söktes i skogen).

Fiske är också en passion och även det en materialsport. I min ungdom fiskade jag med ett spö som införskaffats för många månaders veckopeng. Till det hade man en draglåda med 7-8 drag och sen inget mer.

Men nu! Jag tänker inte rabbla upp allt jag införskaffat för att fiska gädda men kan avslöja att efter att tjuvar norpat all min utrustning och min båtmotor så köpte jag bl a upp ett dödsbo från en man som hade haft fiskeaffär. Say no more…

En riktig man kan göra vilken sport som helst till en materialsport, jag lovar! 

Tyvärr så går det lite väl fort ibland. Man testar något en gång, tycker det verkar roligt och tar ett gäng sms-lån och köper allt som kan tänkas behövas för att utföra sporten på professionell nivå för att sekunden senare komma på att det inte var så kul som man kanske trodde. Så man stuvar in allt i förrådet för att man ska kunna ta fram det vid senare tillfälle (läs aldrig alternativt när man lägger ut allt på Blocket).

Nämn en sport som inte är en materialsport och jag ska förvandla det till något som kan vara en inkörsport rätt in i tv-programmet Lyxfällan. Ni kvinnor tror kanske att ni har koll på vad era mäns hobbies kostar, men oj oj oj…

Såg denna på internätet och den stämmer nog för många män

Visste ni btw att det finns åtminstone 11 olika sorters tävlingar där plastskivorna är inblandade. Det finns däremot ingen tävling i att kasta snedast, synd kan jag tycka…

Nä nu ska jag googla discar!

Trevlig kväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.