Skellefteå och Björklöven i SHL

Jag har 12 fingrar, vill börja med att klargöra det! Vill också klargöra att jag inte har det fysiskt utan det jag menar är att jag håller på laget i staden som inte finns! Vill också klargöra att jag i fredags var i staden som inte finns och klappade fram mitt lag med mina tolv fingrar (för den oinsatte så kallas Skellefteå för six fingers town av supportrar från vissa lag i andra städer) som bara är tio. Nu klappades det inte tillräckligt då istället spelet till viss del klappade ihop och vi som var där fick lämna arenan med en snöplig förlust på våra näthinnor.

Skellefteå AIK gjorde en kul grej av det här med 12 fingrar (12 segrar krävs i slutspelet för att stå som slutsegrare)

 

Våra s k ärkefiende, i staden där jag bor och där det är galet mycket björkar, fick igår checka av ett av delmålen, att nå semifinal i jakten på en SHL-plats.

Ärkerivaler

Skellefteå och Björklöven har sen urminnestider (nåja) varit rivaler på riktigt. De som var med på stenåldern minns nog när Skellefteå tog emot Löven och ett rallarslagsmål där i princip alla var inblandade gick av stapeln. Året var 1980 och matchen slutade 8-5 till de svartgula.

Rivaliteten har fortsatt men utövats under mer kontrollerade former efter det. Tyvärr är det ju nu så att de numera sen lång tid inte spelar i samma liga så nya alternativa derbyn har fått fungera som surrogat istället för det derby vi faktiskt vill ha.

Surrogatderbyn

Skellefteås derby är numera mot Luleå, Löven spelar derby mot Modo. Modoiter anser nog att deras riktiga derby är mot Timrå så här har vi ett antal lag som i brist på bättre får nöja sig med det nästbästa de kan få i derbyväg även om de kastar suktande blickar mot andra ishallar.

Luleåfansen kanske är nöjda med derbyt, vad vet jag.

Vill nu klargöra att jag är en sån supporter som hellre hejar på mitt lag än håller på att häckla än mindre hata andra lag. Ibland kan jag absolut visa mitt missnöje men då mot situationer under en match och inte ett allmänt missnöje.

Supportrar som hatar och kränker andra lags spelare  under matcherna på ett neanderthallikt sätt är jag inte big fan av. Visst, jag har spelare som jag ogillar vääääldigt mycket pga deras beteende på plan. De som spelar för att skada och de som filmar ligger framförallt på skitminuslistan.

På våra s k derbyn när Luleåklacken skanderar ”Hata Skellefteå” replikerar North Power (Skellefteås supporterklubb tillika kärnan på Västra stå) med att sjunga ”Hata Löven” vilket jag i sak anser är fel då jag anser att man ska lägga krut på att stötta sitt lag men i det här fallet är det framförallt ett budskap till Luleå att vi inte anser att de är värda att läggas krut på för det är ju faktiskt Skellefteå-Löven som är det riktiga derbyt.

Det var länge sen vi sågs  och ändå läggs en hel del krut på våra riktiga derbymotståndare trots avsaknad av derbyn. En av mina favoriter är denna. Finns säkert något kul Löven gjort, så lägg in det i kommentarsfältet.

Min önskelista

1. Att Löven kommer upp till finrummet i SHL (även om Lövenklacken vill till Elitserien)

2. Att Skellefteå då i de kommande derbyna krossar Löven i varje match 😀

Lycka till i det fortsatta kvalet nu och visst önskar ni oss lycka till i slutspelet va? 

(det går faktiskt att se riktiga tävlingsmatcher mellan Skellefteå och Björklöven men på damsidan, men just i detta inlägg handlar det om herrlagen)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.