Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Visioner!

Har idag suttit på kommunstyrelsesammanträde och en av frågorna gällde kommunens vision 2015, Vart vill vi komma? Vad vill vi åstadkomma? Detta dokument är mycket viktigt för kommunen och ska ge nämnder och styrelser en vägledning om av de ska jobba med de kommande åren. Tyvärr är det så att vi har skickat denna fråga fram och tillbaka utan att kunna konkritisera våra tankar, partierna gör inte sin hemläxa och enskilda politiker har svårt med denna typ av frågor. Det kan kännas lite flumigt och man vill ha mera handgripliga frågor att jobba med. Men jag tycker att om man sitter i KS och ska företrädda folket och sitt parti så måste man visa lite engagemang och vilja att föra frågorna framåt, nu ligger ett halvt förslag till fullmäktige som lika gärna kan komma att återremitteras för andra gången bara för att man saknar engagemang.

Förmodligen kommer kommunfullmäktige den 29 april att besluta om nyval till nämnder och styrelser i vår kommun, det innebär att den nya alliansen (S, KD och KL) får möjlighet att tillsätta sina ordförande och vice ordföringar.

Mycket lyckat blev kvällens föräldramöte på Röbroskolan, många var nöjda över att kunna diskutera med sina medföräldrar om sina ungdomars liv och levene.

Jag tycker att om man blivit val i ett politiskt sammanhang för att företräda kommunen eller nämnden så ska man fullfölja sitt uppdrag. Man kan inte skolka sig ur det för att man inte håller med eller inte gillar uppgiften.

2 kommentarer

  1. Gunilla-kusin

    Kul att du kämpar på med politiken Patrik.

    Ses vi i morgon. Jag ska sjunga i Storuman då….

    Kjaaam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.