Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Dinnvie och Luspens ryttarförening

I kväll var jag med om något riktigt kul, middag och underhållning, tillsammans med ca 100 ungdomar. Tillställningen som kallas Dinnvie (dinner and movie) arrangeras av Skolkyrkan, Luspens ryttarförening och Storuman fritid, man vill visa ungdomar att det finns saker att göra i Storuman. Det var presentation av diverse föreningar och aktiviteter plus att man fick middag (tacos samt glass) och se film. Underhållningen kom från elever på den digitala musikproduktionsklassen på folkhögskolan, samt två elever från gymnasiet. En politiker från varje parti som verkar i Storuman var också inbjuden för att träffa ungdomar och få höra vad de vill och tycker.

Luspenryttarförening har problem
Den plusanställde hästskötarens tid är ute och man söker finansiärer för att kunna behålla denna resurs. Personen har vårdat hästarna och stallet samt hagar och paddock på veckorna övrig tid sköts allt av ideela krafter. Föreningen klarar inte av att bedriva den verksamhet man har nu ifall denna resurs försvinner, ca 110 tjejer rider och klubben förfogar över 6 egna hästar samt två privata.

I morgon fyller mamma år och därför har syrran och jag ordnat en överraskning till henne, jag berättar i morgon hur den mottogs.

En kommentar

  1. Isa

    Hej! Det blev en mycket bra tillställning och det var ett bra samtal vi fick om LURF och situationen hur den ser ut. Det är mycket viktigt att tjejsporten och satsningen opå tjejerna kommer fram mer! Ridskolan äger som sagt 6 hästar sedan står det idag 8 st (!) privatägt uppstallade hästar på antläggningen. Det var länge sedan det var så många hästar på LURF och det hela visar på den positiva utveckling klubben har haft under de senaste åren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.