Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Svårigheten att vara förälder och vuxen

Jag är inte förälder men anser mig vara vuxen och med bakgrund av det tycker jag det är anmärkningsvärt att vuxna människor som är föräldrar INTE vill vara sina barns viktigaste personer, nej istället låter man sina barn få andra förebilder. Låt mig ge två exempel:

1) Tjejer i 13-15 års ålder som hänger med 40-50 åriga män, (företrädelsevis något korpulenta och med tvivelaktig bakgrund). Man sitter tillsammans och röker en cigg, spelar kubb om nätterna, festar osv

2) Killar i 14-16 års ålder som hänger med omogna 20-26 åriga killar där festen och ’kicken’ är det enda som räknas.

Hur är det möjligt att vuxna människor låter sina barn/ungdomar få sådana förebilder! Vad är det som fattas? Har man gett upp? Bryr man sig inte???

På nätet är det fullt med bilder från fester och andra tillställningar där dessa individer syns vara kungar tillsammans med våra ungdomar, gå ut och titta!

2 kommentarer

  1. Parents

    Som tonårsförälder skulle det va intressant och se vilka dessa 40-50 åringar är du får gärnan länka

  2. Kerstin

    Jag har just tillbringat en stund med att titta ut genom fönstret och sett ett gäng flickor, ca 13 år, dela en cigg och fördriva tid hos en medelålders man, precis som du skriver i artikeln. Det gör riktigt ont i mej, vad kan dom rimligen ha för utbyte av varandra??? Jag är förundrad och nästan äcklad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.