Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Nu maktelit i Storuman

Fullmäktige i Storuman har nu bestyckat om i nämnder och styrelser, man kan konstatera att de farhågor jag tidigare haft om att den nya alliansen skulle få svårt med att tillsätta är besannade. Dessutom har makten koncentrerats till några få!

Gunilla Lundgren: Ordf i KS, Ordf i Förvaltningsbolaget, Ordf i SUAB, KSau
Erik-Abel Ejderud: 1:e vice ordf i KS, Ordf i Storuman flygplats AB, KSau
Roland Gustafsson: KS, vice ordf förvaltningsbolaget, vice ordf FABU, ordf i Energibolaget
Karin Malmfjord: KS, ordf i omsorgsnämnden
Peter Åberg: KS, ordf i FKU, KSau
Allan Forsberg: 2:e vice ordf KS, ledamot i omsorgsnämnden

Därtill kommer alla andra uppdrag i smått och stort i kommunen och ute i länet, det är tur att de flesta av dessa inte har en arbetsgivare som får ta smällen av att de är borta från jobbet.

Men jag ska inte klaga för Folkpartiet och vi (Centern) gick inte lottlösa från valfullmäktige, när allt var klart och krutröken lagt sig visade det sig att vi hade fått en post mer totalt än vid förra valet. Vi behåller bägge partiernas inflytande i alla nämnder och styrelser. Jag har meddelat alla mina partikamrater om utfallet och de var naturligtvis glada.

Dagen avslutade Tomas M och jag med en delikat middag på restaurang, därefter en snabb promenad med min politiske vän samt House på tv.

I dag låg ännu ett nummer av Lokaltidningen i posten, tidningen var lika bra som förra gången. Keep up the good work!

Som jag har skrivit tidigare som jobbar jag med att hjälpa ryttarföreningen att lösa sina problem, jag lobbar hos den nya ledningen. Jag träffade en de ansvariga för stallet i kväll ute på gårdsplanen när jag kom hem efter fullmäktige och fick då chansen att höra ytterligare lite om deras läge och problem. Vi måste hjälpa dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.