Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Lions och borttappad väska

Jag har nu på kort tid varit på två stora Lionsmöten, distriktsmötet i Luleå och riksmötet i Uppsala. Dessa möten är viktiga och där bestäms vad kommande Lionår ska ha för inriktning och vilka insamlingsmål som vi ska ha. Tex så beslutade vi att samla in 200 kronor/medlem till två distriksaktiviteter (ungdomsläger och utbildning av lärare) och på riksnivå så beslutade vi att bla att samla in 100 kr/medlem till katastroffonden. Många av er vet vad Lions gör lokalt, i Sverige samt i världen men för er andra kan jag berätta att svenska Lions har skickat 100-tals tält till de drabbade områdena i Burma och Kina (varje tält kostar 5000 kr och är betalda av klubbarna i Sverige via insamlade medel) vi har bidragit med 1,7 miljoner US dollar till kampanjen mot onödig blindhet. Lokalt så stöttar svenska Lions massor med saker tex cancerforskning och forskning om diabetes. Vi bidrar till att förenkla och förgylla tillvaron för barn och gamla, sjuka och utsatta.

Allt detta arbete med insamling av pengar och lokala aktiviteter sker på fritiden av ca 12 000 Lions i Sverige och ytterligare 1,4 miljoner i världen. Vi gör skillnad! Dessa Lions finns i 202 länder och i en klubb nära dig, vi du hjälpa till eller har du blivit nyfiken, gå in på www.lions.se och läs mer.

Mitt nästa Lions möte blir i Storuman och då träffas även alla klubbar i vår zon, Lycksele, Tärnaby, Vilhelmina och Storuman. Därefter åker jag till det stora världsmötet (konvention) som hålls i Bankok i år. Där kommer ca 30 000 Lions att samlas, det ska bli otroligt kul och spännande.

När jag kom till Storuman igår kväll hade min väska inte följt med i samma plan, men som tur är hade jag inte lagt alla ägg i samma korg så jag klarade mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.