Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Relationer, budget, strategier och väskan

Har i kväll hört Anders Carlberg (Fryshuset, Stockholm) tala om relationer, hur vi måste bygga relationer med våra ungdomar. Han är som vanligt vältalig och rolig när han redogör för sina teorier. Han ger mig bekräftelse, i min fundering om hur vuxna väljer att INTE vara sina barns viktigaste person, och leder in samtalet på att vi måste resa oss och återskapa de organisationer som en gång i tiden var motkrafterna, men i en modern tappning. KFUM, Scouterna, Röda korset och Frälsningsarmen, som alla är sprungna ur samma tidsanda, är exempel på dessa motkrafter. Vi måste hjälpa våra ungdomar att ta fram sina ledaregenskaper så att de själva kan ta tag i sitt liv. Han har även idag pratat med alla elever på Röbroskolan och gett dem något att fundera över.

Vid dagens budgetberedning var Ryttarföreningen (via Magdalena) på plats och gjorde en myckt bra presentation av deras verksamhet. Många blev nog förvånad över allt arbete som läggs ner och hur många tjejer som man når i sin verksamhet. Som jag skrivit tidigare så handlar det om att hitta lösningar för att rädda deras verksamhet från undergång.

Strategier diskuterades på dagens styrelsemöte i förvaltningsbolaget mellan oss i styrelsen och de andra bolagens ordförande och VD:ar. Vilka är kommunens övergripande mål och hur kan vi skapa samsyn och samverkan kring dessa? Som det är idag finns det lite oklarheter i detta och därför har vi inlett detta samtal för att gemensamt hitta strategierna för framtiden!

Väskan är åter i Storuman efter två extra nätter på Arlanda, man kan undra varför den valde att stanna kvar och vad den har haft för sig under tiden? Mest glad är jag över att min kalender är tillbaka, jag har varit livrädd för att ha missat något som jag var bokad för.

En kommentar

  1. Isa

    Stort tack för ditt stöd och engagemang! LURF idrottslyftverksamhet (samarbete med skolorna i kommunen) har till och med uppmärksammats och uppskattats inom västerbottens distrikt (ridsport) och representerats på en träff inom idrottslyftet i Stockholm. Det är en jätteviktig verksamhet framförallt för många tjejer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.