Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Motivation och musik samt morsdag

I torsdags kom jag till jobbet på fritidsgården redan kl 7.30 för att vara i god tid före eleverna som skulle ha LAN på skoltid (elevens val), de skulle sitta hela torsdagen och fram emot lunch på fredagen, utan uppehåll. Det är så man har LAN, helst flera dygn i rad men nu var det en skolaktivtet och därför blev det begränsat till knappt 36 timmar. DET som var intressant var att ALLA elever var på plats redan kl 7.30 (skoldagen börjar normalt 8.30) redo att starta sitt LAN. En förälder berättade att sonen hade varit uppe redan kl 6.30 för att duscha och packa sina datagrejer. Tänk om alla skolor, lärare och skolämnen kunde skapa sådan motivation för visst är det så att många inte känner för skolan av olika anledningar.

Ikväll åkte jag till bollhallen för att höra årets konsert arrangerad av Kulturakademin, lokala förmågor av alla de slag stod för underhållningen. Kvällen kröntes med en massiv ljudmatta i ’blues brother’ stil under ledning av Lars-Erik Sundqvist, han hade raggat folk från när och fjärran för detta. Det är mäktigt att höra musik som man annars kanske bara för höra i stora städer. Vi har massor med duktiga artister i inlandet! Det var många som missade en mycket bra kväll (de kan väl inte ha sett schlagerfinalen i stället?).

Alla mammor har sin högtidsdag idag (söndag) och skall naturligtvis uppmärksammas men visst är det så att våra mammor förtjänar uppskattning fler dagar under året, för att inte säga alla dagar. Desamma gäller även våra pappor förstås! Hör av dig till dina föräldrar och om de inte lever så ägna dem en tanke i dag.

I kväll var det en som tackade för mina inlägg på bloggen och det värmde att någon tyckte om tankar, tack för dina ord.

En kompis från Sorsele var på musiken i kväll, hans tjej (fru eller sambo) sjöng i kören. Det är länge sedan jag såg honom sist och han berättade att de väntade barn (vilket syntes), det kommande barnet fick en rejäl inskolning på soul och blues i kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.