Patrik Persson, lokal politiker Storuman

’Tjuv’rökande ungdomar

Jag har alltid haft svårt att förstå varför unga människor väljer att börja röka och därmed korta av sin tid på jorden. (förutom alla pengar som går åt) Visst kan det vara så att grupptryck och det att man vill vara ’någon’ gör att man börjar men då kan man fundera över de föräldrar som inte aktivt försöker att hjälpa sina ungdomar att inte börja. Nej i stället verkar det som om man ge upp och hjälper till med leveranser (för det är 18 års gräns för inköp av tobak). Kanske är det så att alla behöver lite hjälp på traven för att kunna vara god förebild, så jag föreslår att alla som säljer tobak avstår från det i två veckor så kanske vi kan ge lite hjälp till alla som är fast i nikotinträsket. Eller varför inte göra som ICA-handlaren i Umeå, sluta sälja tobak för alltid!

Efter en skön sovmorgon så har jag tvättat, varit och druckit kaffe i byn, tömt återvinningskassen, hälsat på mor (fick middag), betalat mina räkningar och gått en promenad. Nu kanske jag avslutar med en film på tv innan jag renbäddar min säng för nattsömnen.

En kommentar

  1. Börje

    vore ju att presentera saklig fakta om rökning baserade på vetenskapliga bevis istället för allmän skrämselpropaganda. Utifrån dessa fakta skulle ungdomarna, hör och häpna, själva kunna ta ansvar för ifall de vill börja röka eller inte. Sen din åsikt om att alla som säljer tobak skall avstå från detta i 2 veckor, ärligt talat, hör inte sådana metoder hemma i en totalitär kommunistregim?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.