Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Samverkan eller samvärkan, det är frågan

Idag genomförde vårt projekt BUS en konferens med folk från alla tänkbara håll och kanter inom kommunen. Polisen, Sjukstugan, Vuxenpsyk, Kvinnojouren, lärare, kuratorer, specialpedagoger, socialsekreterare, fritidsledare, politiker m fl var på plats för att diskutera ämnet samverkan, vi var drygt 40 st som hade möjlighet att delta. Syftet var att synliggöra samverkansproblemet och skapa ett avstamp för det fortsatta arbetet i BUS-projeket. Dagens stora grej var att vi fick ta del av en av våra ’värstingars’ tankar om varför han hamnade på glid, det var mycket omtumlande och skapade eftertanke. Tänk vad mycket lidande vi kunnat undvika om vårt samhälliga skyddsnät fungerat optimalt, nu tror han inte att det skulle ha haft någon betydelse för honom. Men det kan vi aldrig få reda på utan nu gäller det att med alla tillbuds stående krafter hjälpa barn och ungdomar som riskera att fara illa. För som man säger; det krävs en hel by att uppfostra ett barn!
* BUS=barn- och ungdomssamverkan

Gick på bio i kväll för att se senaste ’Indiana Jones’ filmen tillsammans med några småkillar som ville ha mitt sällskap, de uppskattade filmen (även jag) men hade svårt att vara stilla och tysta. Mycket myror i brallan!

Kolla de in hos mamma och pappa, där fick jag reda på att mamma hade svårt att packa sin väska inför utlandsresan med sitt äldsta barnbarn. Tydligen var det tomt i garderoben eller så fanns det förmycket att välja mellan, det spelar ingen roll för det ska nog vara en speciell ritual vid packningen, som startas med den vilda jakten på en resväska (hon saknar en hård modern väska).

Sommarvärmen har verkligen kommit och med den extra med oknyt i luften, jag pratar om allergiframkallande ämnen, fy för dessa! Ett häftigt skyfall hade inte skadat, och så är det bra för potatisen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.