Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Integration och tidsoptimistisk läggning

Läste på nätet att några killar jagat en annan och hotat med våld, för att denne försvarat ett annat gäng. Motivet var rasism, enligt tidningen. Vi som jobbar nära och med ungdomar känner av en underliggande rasism som finns i samhället runt omkring oss. Den visar sitt fula tryne ibland och det är då som vi ’inte ett ont anande’ förstår att det finns rasim i vårt närsamhälle och det är inte ett långt borta problem i Usa eller på någon annan plats i världen. Var kommer då rasismen i från?
Enligt de flesta så erhåller vi våra normer och värderingar av våra föräldrar, är ni förvånade? Och enligt en alldeles ny rapport så är vi människor inte fullt mogna för än vid 25 års ålder. Forskarna menar att vi inte fullt ut kan känna med en annan människa för än vi nått den åldern. Vad innebär då detta?
Jag säger det igen, vi vuxna måste ge den uppväxnade generationen råd och stöd långt upp i åren. För om vi inte är mogna att känna empati så måste vi hjälpas åt att förstå och visa medkänsla för andra människor.

Tidsoptimist är jag inte men å andra sidan tror jag att jag alltid hinner det jag ska. Den senaste tiden har jag jobbat febrilt med att få undan alla göromål inför min avfärd till Thailand. Jobbat med mitt arbete, haft pumpövningar med värnen i Gunnarn och Umnäs, varit på jaktklubbsmöte (grattis ni nya medlemmar), möte i Umeå, KS i morgon och jaktmöte i Slussfors. På onsdag projektguppsmöte och Lionsmöte samt packning av mina väskor (måste klämma in en tvätt alt. att jag köper nya kläder).

Holland vann över Italien i kväll, det var toppen! Jag har alltid gillat det hollänska landslaget i fotboll.

Träffade en av våra ungdomar som haft en stökig uppväxt, han tyckte att jag hade kloka ord att komma med, visserligen köpte han inte allt men visst var det kul att få viss bekräftelse av honom. Han tycket att vi borde göra rökrutor på Röbroskolan för personalen, så att eleverna kunde nyttja dem i smyg. På så vis menade han att vi skulle ha bättre koll på de rökande eleverna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.