Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Hur kan samma bok ge olika svar? och andra funderingar!

Hur kan bibeln tolkas så olika?
Enligt nuvararande påve så är homosexualitet vårt tids största hot och är viktigare att ’bota’ än världssvälten och andra typer av farsoter när vår svenska kyrka samtidigt har gått ut och meddelat att man öppnar för vigsel mellan par av samma kön och att man redan vid kyrkomötet kommer att godkänna denna nyordning.

Kan man ta sig ur jullunken?
Denna helg får väl räknas som sista i jul- och nyårshelgerna, därmed ska man återgå till normala tider och uppgifter men hur ska man lättast klara av det? Tar man tjuren vid hornen eller ska man sakta anpassa sig till vardagen? Vanligtvis brukar jag ta tjuren vid hornen och bara brotta mig in i vardagen och så blir det väl nu också, för man vill väl njuta av det sista ’fria tiden’.

Hur ofta ska man städa?
Städning är sällan något som man gör med glatt sinne eftersom det är så infernaliskt tråkigt, visst blir det bättre sedan men redan efter någon dag så uppstår städbehovet igen och därför är frågan: Hur ofta måste man städa?

Är allt ja eller nej?
Mycket av vår tids politiska frågor har karaktären av att vara svart eller vitt, ja eller nej, liv eller död. Detta gör att det är svårt att verkligen diskutera sakfrågan som oftas ligger i botten och låsningar uppstår och skyttegravar grävs och ställningskriget tar vid. Det är sällan som man lugnt och sakligt kan diskutera och ställa argumenten mot varandra för att föra frågan framåt. Hur kommer man ifrån detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.