Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Släpp dom fri! Utbildning är bra!

Har i helgen fått höra om Arbetsförmedligens problem med att kunna hjälpa till i dessa varseltider, sekretes och andra hinder gör att AF verkar bakbundna. Så det är dax att släppa dom fri, fria att själva hitta lösningar och bilda allianser för att hjälpa alla som blir varslade.

Ett verktyg som nu måste vässas i dessa tider är vuxenutbildningsväsendet, vi måste få fler platser på dessa utbildningar, platser som ger människor möjlighet att vidareutbilda sig och byta yrke. Likt den satsning som gjordes under 90-talet med Komvux ska vi nu satsa på yrkesvux, Kvalificerad yrkesutbildning och likande. Här kan vi stärka oss inför framtidens utmaningar och nya behov.

En kommentar

  1. Peter Åberg

    Håller helt med dig Patrik, men det förutsätter att regeringen är beredd att skjuta till pengar till satsningen precis som regeringen gjorde på 90-talet (kunskapslyftet). Tyvärr verkar våran nuvarande regering inte anse att det behövs.

    Bland det första vår nya regering gjorde var att sänka anslagen till Komvux vilket gjort att vuxenutbildningen i landets kommuner minskat avsevärt i omfattning. Med de minskade skatteintäkter som kommunerna nu kämpar med blir det svårt, eller snarare omöjligt, att utöka verksamheten inom vuxenutblidningen utan utökade statsbidrag. Vi får se om regeringen kommer till skott med höjda anslag eller om kommunerna skall få dra det lasset också.

    Det finns tycker jag en hel del att önska från regeringshåll för att hantera den uppkomna lågkonjunkturen. Liknar mest handlingsförlamning samtidigt som det är viktigt att så snabbt som möjligt ge kommunerna resurser att hantera krisen. Ju tidigare insatser sätts in desto tidigare ger de effekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.