Pernilla Persson, Nordmaling

Karlar

Män är från Mars kvinnor från Venus.

Ja ,någon smart person har yttrat de orden och jag börjar hålla med.
Ska dra några exempel ur vardagslivet och vill gärna höra om fler gjort liknande upptäckter.

Idag kände jag mig sugen på sill och potatis. Kokade potatisen och tog ut sillburken ur kylen. Började söka med gaffeln efter sillbitar i spadet, men hittade…inga! Ska ju vara en "karl" till att ställa in en tom sillburk med bara spadet kvar.

Sedan är det det här med återvinning. Vi sorterar och samlar i påsar, ja ni vet, metall för sig, papper för sig m.m. Men varför hittar jag då glasburkar, batterier och konservburkar i skåpet under diskbänken? Ska allt detta få fötter och själv promenera till rätt påse för vidare transport till återvinningen? Någon som vet?

Och kan någon karl söka och finna? De jag känner letar lite halvhjärtat efter det de för stunden behöver, men ropar sen på hjälp. Då kan jag titta i precis samma skåp och faktiskt hitta det förlorade. Konstigt va? Kan man lida av selektiv syn? Är det en sjukdom?

Skulle kunna dra fler exempel.
Säger som rumpnissarna.
-Voffo gör di på detta viset?

Nej, nu hör jag en välbekant röst ropa. Tydligen är osthyveln försvunnen som legat på samma plats, i samma låda sedan vi flyttade in.
Måste kila.
Hörs snart igen!

En kommentar

  1. Johanna

    Min man har stora svårigheter att ställa in disk i maskinen, den hamnar alltsom oftast ovanpå diskbänken. De (männen) har liksom vissa ”Programmeringsfel”, men vi får ha överseende och älska dem ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.