Pernilla Lidén, Gunnarn

Fotoutställningssnack och blandat kaffesnack

Seg, segare och lite segare
Dumderidumdamdiram?
God förmiddag, jag sitter här och försöker att vakna till. Såg ett virrburr i spegeln och kom på att det är ju jag 😉 Är inte van att se mig själv i såna starka hårfärger. Underhåret är svart, sedan är det rött och på huvudet är det ljust. Woho, min mams trodde jag hade en mössa på mig igår då hon såg mig hastigt. Det svarta gjorde att det såg ut som en superlurvig mössa 🙂
Jag är en lurvig mössa 😛 Är nöjd i alla fall, ibland måste man få göra lite bus.

Har kokat en liter kaffe till mig själv för att vakna till. Oh du tänker; "men människa dra ner på kaffet" jo då det har jag försökt. Jag kom inte längre än till samma eftermiddag på startdagen hehe.

Så vad har jag tänkt hitta på idag då? Ja jag ska ut med Smilla, en liten go hund, sedan så kanske jag kokar mer kaffe, sätter mig vid datorn och spelar sims. Jag är The Sims 2 beroende 😛 wohow men det är skoj. Synd bara att spelen nu för tiden kräver så ordentliga datorer.
*Sneglar på min burk på golvet. Bäst för den att den är snäll – den hade lite bus för sig innan jul men nu är den snäll*

Sedan kanske jag sätter mig och grejar med hemsidan, lite xhtml, php include, fotoredigering. Jag vill fota. Orkar jag ta med kameran ut? Det är ju plusgrader så den fryser ju inte nosen av sig. 😉 Hm, men det är mulet, jag avskyr när det är mulet. Vill ha blå himmel och fota snöiga grenar mot himlen, det är fint! Sedan vill jag ha en fotoutställning, men har inte en blekaste susning vad man ska tänka på mm. Hur man ska göra osv. Jag vill!

Vill ha en fotoutställning 🙂
Har försökt maila en typ som borde veta, men har jag fått svar? Nej, jag vill ha tips på hur jag ska göra på bästa sätt. När jag ändå är hemma såhär så vore det väl inte fel att försöka göra något av sitt intresse? Ja, krångligt. Ibland har jag fått för mig att media skulle ha varit ett bättre val på gymnasiet, men då fanns inte ens fotointresset när jag sökte till samhälls.

Kruxigt. Fotar en del bilder till en sida jag har över byn, så pass långt (kort) har jag kommit.
Måste beställa ett stativ men har för mycket "inte nödvändigt" i huvudet. Klart det är nödvändigt, för mig är det viktigt! Gah, inte visste jag att jag skulle tycka om fotografering. Digitalt tycker jag det är skoj, försökte även på en analog fotokurs i våras men jag blev bara godkänd *grr* Ibland anser man mer än vad man är kapabel till. Fast jag skyller på att jag fortfarande inte mådde bra då så jag gjorde bara mitt bästa.

Om jag mår bra idag? Jovars det kommer och går, väntar på lite svar osv. Tyvärr ser folk psykisk ohälsa som något, tabubelagt. Trist, men det syns ju inte och det kommer från huvudet. Ja, och? Visst det finns olika problem med större och mindre problem men det behöver inte betyda att man måste ta avstånd från folk. Aja, jag låter väl folk tycka då 🙂
Jag vet ju hur jag fungerar och vad som kan få mig ur balans.

Nej, nu har the dog väntat en stund på mig. Usch Pernilla, ut med dig! Lång promenad, men glöm inte att klä dig först, det har du inte ens orkat än! Människa!

Mitt förståndiga jag talade 😉

Meep, meep!

En kommentar

  1. Elmar Friesli

    Hej Pernilla!

    Du önskar att göra en fotoutställning. Jag personligen är ingen fotospecialist, men jag har många vänner som fotar.

    Om du aldrig har haft en utställning och inte heller har en större erfarenhet, så rekommenderar jag dig att ordna en liten fotoutställning hemma hos dig om du har något ledigt rom.

    Bjud in alla dina vänner och sätt en annons i tidningen att du har en fotovernisage. Och håll den helst på veckoslutet, för då har folk tid att titta in.

    Sedan kan du ringa upp olika fotoföreningar som kan hjälpa dig att bli proffs och ordna utställningar.

    Har du nått en viss kvalitetsnivå, så kan du ringa upp olika kommuner i landet som ofta är intresserade av att arrangera fotoutställningar.

    Även konstnärer av olika slag går ibland ihop med någon annan för att fixa en utställning tillsammans.

    Olika foto-eller vissa handelsaffärer i Sverige, men speciellt utomlands tar gärna emot bilder för att sälja på kommission.

    Kommer jag ihåg något, så skriver jag igen!

    Lycka till!

    Med vänliga hälsningar
    Elmar Friesli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.