Pernilla Lidén, Gunnarn

Göralös

Det är fredag och jag försöker skriva något vettig och skoj. Dagen är sådan att jag är för noga och kan inte välja vad jag vill skriva om. Jag har en del mer vettigt liggandes på datorn som jag har skrivit nyss men jag vet inte om det är tillräckligt bra.

Dagar som den här ska man bara ta på sig morgonrocken, dra på sig furbitofflorna och gå runt med en frisyr som ett troll. Se film och dricka kaffe. Jag vet, inte någon vidare höjdarkväll men jag är inte sugen på något annat.

Jag är en hemmamänniska som kan vara väldigt lat och väldigt energisk. Har haft lite konstiga dagar, mitt humör är instabilt så jag är otrevlig, tråkig och asocial. När jag är på det här humöret så kan jag börja starta en massa små projekt. Igår började jag att virka en mössa.

Oh my, jag virka? Allvarligt, jo en röd mössa. Jag kommer att se ut som en tomat i den. Alla i byn kommer peka: ?Där är Pernilla, det syns på mössan!? Haha ja just det men katten kan ju kanske få den? Nej det är bara lite pyssel.

Jag är sugen på att gå skola. Nja om jag får välja ämnen själv då. Ena dagen tänker jag; ?Skola, jag vill gå universitetet? och den andra dagen ?Aldrig, kan inte, vill inte? osv.

Mitt mående gör så, ena gången känns det som jag skulle kunna springa jorden runt och nästa är jag helt ointresserad. Tog inte ens upp kameran idag under promenaden. Konstigt. Stämmer inte in på mig riktigt då.

Wow, det ser stökigt ut här vid datorn. Städa! Gah, för rackarns det kan inte se ut så här. Hemma hela dagarna men städar inte ett pip. Rätt tråkigt. Aja lite roligt i det hela med mig och kaffe? Vissa minnen kommer upp 😉

Kaffe + lärare = trubbel
Lärare springer oftast runt med en kopp kaffe mellan alla lektioner. Jodå, det observerade jag under min tid på gymnasiet. Heh, jag höll på go nuts! Tänk; kaffeberoende, 10-25 koppar om dagen och så har jag bara druckit en kopp kaffe på morgon och ska klara av dagen på den koppen.

Så har vi lektion, lärarna kommer med koppen i hand och börjar lektionen. Yepp, koppen är några meter bort; det här klarar vi. Sedan ber jag om lite hjälp och läraren kommer, med koppen och ställer den framför mig. Mitt framför näsan. Oh boy, nu blir det jobbigt, försöker koncentrera sig på hjälpen jag bett om men känner hela tiden den goda kaffelukten sticka mig i näsan. Oh kaffe, kaffe, kaffe. Det här är jobbigt för en kaffedrickare som mig 😉 Det är väl nog att jag känner kaffelukten från lärarrummet.

Sedan en annan gång när det var en studieresa till Umeå. Vi sitter på bussen smått sega och vill komma fram. Så hör jag någon lärare säga; ?Vi måste ha en kaffe nu?. Jodå, gör väl inget, det kan väl inte bli värre än att jag känner kaffelukten. Nej då väljer en av lärarna att ställa sig vid busschauffören (jag sitter just vid de sätena närmast) och så frågar de om han vill ha kaffe. Jomenvisst vill han det. De häller upp kaffet i en mugg framför mig. Jag måste erkänna, fick en släng av panik för jag hade inte druckit kaffe sedan dagen innan. Hann inte på morgonen innan vi skulle åka. Tragiskt.

Ja, jag ska se om jag klurar till den andra texten och lägga upp. Ha det!

Meep, meep!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.