Pernilla Lidén, Gunnarn

Minnen från skolidrott mm.

Jag är lat, bara att erkänna. Har inte gjort mycket vettigt idag och får en känsla av att jag sjabblat bort en hel dag i onödan på att bara? Vad har jag gjort idag? Tragiskt, jag vet knappt själv.

Tv:n eller dvd spelaren luktade mysko bränt idag, det är inte riktigt bra va? Nej, trodde inte det heller, men dvd:n är några år och gått varm hela dagen. Så vi kan skylla på den. Sedan har det blåst som rackarns idag så några långa promenader blev det inte. Urk. Får lite ångest över att inte gå en viss tur varje dag, men vad kan jag göra? Det är ju kallt! ?Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder? en rätt känd mening då elever gnällde att det var kallt ute när det var utedag på låg och mellanstadiet.

Det får mig att tänka på alla små obligatoriska utedagar på skolan. Ordet friluftsdag gör mig sjuk. Fanns väl vissa friluftsdagar som gick att genomleva, men en del var rena katastrofen. Skidor, pimpling och vad allt innebar. Okej, jag råkade oftast bli akut sjuk såna tillfällen. Det var under högstadiet då, men jag var riktigt anti såna aktiviteter. Det var psykiskt jobbigt.

Allt med idrott har jag haft svårt för. Jag vet inte riktigt varför men det tilltalar mig ingenting att bli tvingad att klättra, göra kullerbyttor och vad man nu gjorde på dessa hinderbaneprylar. Usch! Bandy tycker jag är rätt skoj men inte såna där andra saker. Basketbrännboll, rena katastrofen, men det kanske var att jag kände mig som en klumpig boll själv då jag skulle över alla hinder. Basketbrännboll är en hinderbana, men man ska kasta en basketboll och det fungerar som brännboll. Nepp, sånt trams är ingenting för mig.

Visst, idrott behövs på skolor men jag tycker att det ska göras på ett roligare sätt och inte kännas som ett tvång som man går och tänker på dagar innan och knappt vill gå på skolan för det. Alla är inte sportfreak. Jag talar för mig själv. Heh, eller något ditåt.

Hm, jag ska ta och försöka plocka undan lite kläder nu som katten slängt ut ur garderoben. Sånt kan vår katt.
Ha det bra.

Meep, meep!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.