Pernilla Lidén, Gunnarn

Nonchalera inte magont

Jahapp då har det blivit februari. Kollade reportaget om Lina 13 som dog av brusten blindtarm och som inte fick komma in på sjukstugan för att de trodde att det var vinterkräksjukan. Personalen ville inte att hon skulle smitta de andra patienterna.

Det är helt skruvat att det ska måsta vara så här. Hade de tagit in henne och sedan skickat henne till Lycksele så hade det säkerligen gått att rädda henne anser jag.

Lina, 13, nekades vård ? dog

Hon nekades hjälp – dog på väg till sjukstugan

Mitt förtroende för sjukstugan är inte det bästa. Jag vet själv för sådär 6-7 år sedan så fick jag så fruktansvärt ont i magen och kunde inte röra mig, låg ihoprullad och mådde jätteilla och hade feber. Klockan tre på natten ringde vi och sa att jag måste in: ?Vänta till klockan åtta på morgonen, då har vi läkaren här och då ser vi till att väcka honom så att han är här då?. Var han där vid åtta? Nej, vi kom dit och ingen läkare. Nu var det ingen blindtarm för min del men vad det var vet jag inte.

Magont ska inte nonchaleras, det är så många saker som kan ha med det att göra så jag anser att det ska tas på största allvar. Det är hårt att säga, men jag åker hellre till Lycksele. Jag är lite paranoid över att inte få den vård som jag vill ha och prioriterar lite.

Lite smått irriterad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.