Pernilla Lidén, Gunnarn

Skoterkörningkommentar

Hum hum, sitter och läser Mariannes inlägg om skoterkörning att ett barn som kör med någon bakpå. Det tycker inte jag gör något. Det är värre då föräldrar köper skotrar åt 6-8 åringar och låter de köra efter de vuxna på leden. Jag själv från början haft någon bakpå.

De flesta kör utan kort från början på leden, och ja, jag var en av dem en tid. Sedan är det lätt hänt man håller full gas ibland också. På sjön är det superskoj att gasa på. Med tvångshandlingar är det lite problem men det går.

Hur som helst så tycker jag inte det gör något att barn kör med en vuxen på, den där bak brukar oftast ha säkerhetstjosan fast i sig och sedan så tar de över då de kommer till vägen. Jag fattar inte, det är inte något problem ändå.

Men att låta de köra helt fritt på leden med egen skoter i sex års ålder, som jag själv sett här, det är liiite galet. Ena ungen höll på att dratta långt åt sidan då jag gick på skoterspåret, hon/han stirrade och tappade helt vad hon/han sysslade med. Barn är inte trafiksäkra förrän 12 års ålder då det gäller cykling på väg med bilar.

Aja nej nu ska jag slutkommentera. Dumderidumdum. Risken är att jag babblar för mycket.

Ooooh skoter, me like!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.