Pernilla Lidén, Gunnarn

Ambulansfoto men ingen praktik på ambulansen :(

Nyligen kommit hem, har fotat en av Storumans ambulanser. Ja, jag gillar bilarna på nåt vis men jag gillar även den typen av sjukvård också. Så dum som jag var så trodde jag att om jag frågade om praktik så kanske jag skulle få ett "ja" än om jag sagt till mig själv att det kommer bli ett "nej".

Jag tror att de tror att det är för bilens skull men det är det inte. Jag har velat ha praktik på ambulansen sedan sju år tillbaka. Vill ju kolla och se om det är vad jag verkligen vill, för att utbilda sig till något man inte fått inblick i är svårt.

Så, ja, jag känner en viss besvikelse, men jag fick ju fota i alla fall, de kunde ju lika gärna ha sagt nej på det med. Ska jag måsta utbilda mig till sjuksköterska bara för att få åka med?

Läste på ett ambulansforum jag kikar på, och då har en del län faktiskt 14 åringar med, som får följa med! Vad är det här, jag vill så gärna. En del anser kanske att min psykiska hälsa inte pallar det, men just det där känner jag att jag bara vill/måste. Min ohälsa beror på saker i tidig barndom osv. så varför, varför? Det har funnits där så länge och jag önskar jag fick chansen.

En vecka, vad mer kan man begära? Men då om man har ?rätt kontakter? så har en del fått varit med, inte här vad jag vet men neröver. Jag behöver ju inte följa med på prio 1 larm om de nu inte skulle vilja det.

Känns lite ledsamt att inte ens få en chans att få kolla hur allt går till, det är väl ändå det praktik är till för? Lycksele, undrar hur de har?

🙁

En kommentar

  1. snart22

    Läser din blogg en hel del.. Men du förstår väl varför det är omöjligt att ha praktikplats på ambulansen? Det är ju faktiskt ett jobb som innefattar sträng sektretess. Tänk efter så inser du nog varför det inte går. Ingen människa vill väl bli skärskådad av nån annan människa som icke har nått att göra på platsen. Tror inte du skulle velat ha med en outbildad person som iaktar bara för att få en inblick i ambulansjobbet. Är du så intresserad av akutssjukvården så borde du ta och läsa din matte B kurs och sen söka in på univeritetet och studera till sköterska.
    Är iaf väldigt fina bilder du tar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.