Pernilla Lidén, Gunnarn

Min kattvän

Pernilla LidénLilla Lovegumman somnar på nosen efter kasterationen.

Pjuh! Den värsta pärsen är över. Jag var nämligen och kastrerade våran lilla katt på 4 år och 3 månader igår. Det kan jag kalla nervigt värre och vad jag kände mig elak mot lillgumsan. Att gå ut från veterinären och se Love sitta kvar i sin bur inne i operationsrummet, det var jobbigt. Jag är rätt känslomässigt labil så jag var hur nära som helst på att bryta ihop. Sedan for jag iväg en stund och denna väntan på att de skulle ringa och säga: "Nu är hon klar" eller "Tyvärr måste vi meddela?" osv.

De ringde iaf. och sa att hon hade klarat sig och var klar att hämta vid elva. (Lämnade in henne vid nio tiden) så jag och min snälle bror åkte och hämtade henne och efter det for vi hem. Jag räknade att miss bus skulle sova, men alla som känner Love vet att hon inte riktigt beter sig som andra katter 😉

Hon ställde sig halvt som halvt upp i buren när vi åkte hem och snusa runt och när jag väl öppnade buren hemma så tyckte hon att det var full fart framåt. Ja, det gick inte så där himla bra. En rätt så på lyset katt försökte springa fram och jag efter. Jag ville ha koll den första tiden på dagen och se att det inte blev en massa klättrande. Vilket hon gärna försökte i påverkat tillstånd. Det var svårt att kunna koka kaffe eller gå på toa, för katten var snabbt fram till de mesta grejerna.

Som tur var så repade hon sig bra och började vid fyra tiden på dagen försöka tvätta sig lite. Hon fick ingen tratt men den ska vi köpa idag. Så senare spann hon och mådde rätt okej, hon kräktes ett par gånger när vi kom hem men det var ju väntat. Sedan började hon snabbt som ögat att klättra, så hennes ställning på 1, 20 m fick vi plocka bort så hon inte gör något konstigt.

Sedan ville jag ha betalningen som faktura, för det fanns en skylt om det, men det fick jag inte då det varit så många som inte betalat. Så där stod jag och fatta ingenting men som tur var så följde broder med så det gick lite smidigare. Jag var rätt labil igår och kunde inte tänka klart. Hur gör man isåfall om man får en gigantisk summa att betala, ska man måste ha den summan direkt då? Knepigt.

Idag verkar hon må bra, hon var på lådan igår så den biten fungerade och sedan så har hon ätit upp sin vitamin. Det tar sig. Det märks att jag är mån om min lilla gosing, eller våran, och det är tur det. Det var lite småskoj att se när hon somnade `på nosen` igår i mellanåt.

Nu ska jag städa undan lite saker och dricka kaffe. Ha det så bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.