Pernilla Lidén, Gunnarn

El, Sims och foto

Urk vad jag är less på dessa elräkningar. Att försöka hela tiden att inte ha något igång för mycket, för hög värme osv. hjälps ju inte. Är nog inte den enda som tycker att den är hög.

Mitt i elsnacket så blev det lite sims. Ja, åter igen spelar jag the sims 2, mitt absoluta favorit spel. Enda spelet jag har installerat på datorn. Ovanligt men det behövs inget annat spel för mig. Timmarna flyger iväg, både bra och dåligt.

Varmt ute förresten, imorse var det redan +6 grader vid sex tiden. Härligt! Var på en promenad med hundarna igår och jag skulle ha kunnat vara ute mer men det hade jag inte riktigt tid med.

Sedan älskar jag stativet till kameran, mums vad mycket bättre bilder jag får till i min tokfina studio gjord av a3 papper och lysrör. Ja, det är iaf billigare än den där väskan för 3000 kr för ministudio någonting jag såg. Den är ju säkerligen bättre men men får nöja mig med mitt a3 papper.

Porträttfoton är tokroligt, men, jag har inte allt för många som jag kan fota och det gör att träningen inte blir av så ofta. Alltså, träna på att få till bra porträttfoton. Har ju ingen sån studio men naturen kan väl få vara schysst bakgrund?

Är fortfarande sne över att inte jag fick ha digitalfoto på Luspengymnasiet då jag gick estet foto där för två år sen. Det var bara analogt och det har inte jag riktigt tålamod till.

Först och främst:
– fort som tusan boka en kamera, för kamerorna räckte inte till alla.
– fixa rullar, varav en av mina rullar inte fungerade. Se jag minns till och med det.
– fota upp de 36 bilderna som gick.
– ut med rullen.
– pillra upp den lille rackaren med en irriterande-icket-pernilla-vänlig pinne.
– välja ut bilder.
– in under en apparat.
– fixa skärpa osv.
– trängas med alla andra.
– flytta runt allas bilder.
– snubbla över alla i mörkret.
– Efter tre timmar inser man att bilden blev helt fel.

Lättare med:
– Klick.
– Kabel.
– Datorn.
– Skrivaren.
Sen är bilden go och glad 😉

Nu till annat. Jag mår rätt kanon idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.