Pernilla Lidén, Gunnarn

Sockerskålar ska visst få fotas!

Pernilla LidénSmå stenar vid Uman.

Drog en ragg med Linjalarnas kamera och fotade månadsbilden för alltomstoruman.se och så råkade jag fota några stenar också. La lite blå nyans på bilden så den skulle bli lite mysigare.

Det är så rackarns roligt med foto om jag bara kunde veta vad jag ska med alla bilder till. Många reagerar lite lustigt:

’Vadå det är en sockerskål?! Varför fotar du den?’
’Kan vara bra att ha’ Säger jag.

Få se vad har jag fotat under min tid. Ska rabbla lite.

Katter, hundar humlor, spindlar, kossor, hästar, får,
tjäder, svanar, uggleungar, småfåglar, larver, maskar,
skalbaggar, nyckelpigor, fjärilar, myror, gräs, sjöar, blommor, träd, snö, regn, hagel, stenar, ambulanser (bilar), ambulanshelikopter, dataskärmar, mobiltelefon, vanlig telefon, lingon, glas, människor, spikar, pennor, ljus mm.

Ja, jag har mer också men det är helt ointressant att veta. Jag är mer sugen på att sälja foton 😀 Ingen som är sugen på Västerbottens ambulanshelikopter på bild? 😉

Hehe nej men bilder som en tok har jag men jag har inte riktigt någon koll på vad jag ska ha dem alla till. Vissa saker är ju för att bara spara men annars är det för pyssliga saker och så.

Träffade på en gammal idrottslärare jag hade på högstadiet igår. Då sprang jag också runt med en kamera. Då säger han:

’Har du blivit fotograf?’
’Jao’ Sa jag bara sådär.
’Det är kul att se gamla elever i action’

Hehe, jomenvisst, fattas bara att jag blir en sån där jobbig en som hänger över folk och fotar.

Visste du förresten att på allmän plats så har du all rätt att trycka upp ett macroobjektiv rakt i ansiktet på folk utan att det är olagligt. Så länge du inte hindrar personen från att röra sig fritt. Som att hålla fast i jackan eller nåt. Lusigt egentligen men poppis blir man ju knappast. Skulle aldrig göra en sån grej. Tror jag. Eller? Jag vet inte.

Nu är det fredag iallafall och humöret är på topp eller nästan. Höll på glömma medicinen i morse (medicin som ska hålla mitt humör i schack, antidepressiv medicin) men mamsen påminde mig genom att vifta med dosetten framför näsan. Jo jag har en dosett för att inte lyckas glömma.

Nopp dags att försöka göra något sista ryck innan dagen slutar.
Mors!

3 kommentarer

  1. bbb

    Klart sockerskålar ska fotas, allt ska fotas! Jag jobbade som fotograf när du föddes, plåtade natur och växter på beställning, sen blev det frilans och folk. En dag ledsnade jag tyvärr, kanske beroende på att det blev i snitt 50 000 exponeringar om året den tiden, blev nog lite för mycket 😉

  2. Pernilla

    Jajemen allt ska fotas. Hehe ja det brukar bli några foton här med. Hm nu blev ju jag nyfiken på vem du är 😀 Fast det spelar ju ingen roll men.

  3. bbb

    Nyfiken på vem jag är eller vad jag var 😉 Har inte haft några direkta kontakter i Gunnarn så där vet nog inte många vilken jag är….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.