Pernilla Lidén, Gunnarn

Invigningen av Gunnarns Linnépark

Pernilla LidénEn av väldigt många bilder.

(Har inte riktigt kommit underfund med hur man egentligen får visa bilder. Har hur mycket bilder som helst på folk från invigninge men ni får väl nöja er med en ryggbild och paraplyn)

Nu ska jag berätta…
Hej igen nu är jag tillbaka från invigningen av Gunnarns Linnépark. Vädret har inte varit något vidare, varmt men regnigt i omgångar. Fick ha lite paraplyhjälp av min kära mor medan jag sprang runt och fotade. Varför jag inte tog på regnskyddet på kameraväskan vet jag inte och det resulterade i att innehållet från kameraväskan ligger nu på köksbordet och torkar.
Jag offrade mig inte så mycket den här gången under mitt fotande, som att hoppa ner i myren på den guidade Linnéstigen, för att fota folket som gick.

Inget fel på kaffet inte
Det började klockan 14.00 och bilar stod uppradade efter Gubbträskväden vid Vintertjärn. Det stod t.o.m. en sån där Radio Rix bil från Umeå. Det börjades med ett litet tal av en karl jag inte riktigt kan namnet på. Efter talet så blev det "mingel" och jag attackerade kaffet och en morotskaka som var gratis men med frivillig betalning. Kaffet var för övrigt alldeles perfekt. Sprang runt och fotade både det ena och det andra och det blev mycket folkbilder men det blir det väl automatiskt gissar jag vid dessa tillfällen. För den som ville så fanns det en tipsrunda som var fylld med Linnérelaterade frågor.

Dåligt med deltagande av Linnéspelen
Linnéspelen då, ja tyvärr var det bara två som anmälde sig att delta i skottkärreracet, vattenkannetävlingen och grönsakstävlingen. Lite dåligt att inte fler offrade sig att delta för skoj skull. Tryckte i mig en hamburgare där emellan för att få i mig något och den var inte fel den heller.

5000 kr av Storumans kommun
Efter det blev det själva invigningen med plantsättning av ett fläderträd som kommer från södra Sverige och som egentligen inte ska kunna växa här men värt ett försök. Sedan delades det ut en pengacheck till trädgårssällskapet på 5000 kr från Storumans kommun av kommunalrådet.

Guidad promenad
Jag följde med på en guidad promenad till Lycksmyren på en 1,4 km lång stig och det resulterade i blöta fossingar men det gjorde ingenting för det fanns kaffe då vi kom ner till Linnés "vändplats". Det finns en skylt där med ett telefonnummer som man ska ringa för att få höra lite mer om Linnés historia men dit gick jag inte än om det var bara en liten bit fram.

Alla åldrar var med
Minsta promenaddeltagaren var 7 månader. En liten glad tjej som åkte på ryggen i en bärsele och hon pep inte i onödan inte. De var en hel del äldre som gick med på den smått sliskigt hala stigen men de verkade inte ha allt för besvärligt på vägen. Lite pauser så gick allt fint.

177 kort från invigningen
Sedan gick vi tillbaka till vägen vi kom med bilen och regnet tilltog bara mer och mer så kameraväskan blev lagomt lycklig. Så såg min invigningsdag ut och allt resulterade i 177 foton. Ja någon bild blev säkert bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.