Pernilla Lidén, Gunnarn

En tanke till Lokalvårdarna

De finns på de flesta arbetsplatserna, de går överallt, upp och ner, här och var och plockar upp din smuts. De har dålig lön, för lite uppskattning men jag lovar, du vill inte vara utan dem. De kallas för Lokalvårdare.

Du har vanan att…
få komma till jobbet och ha en ren toalett, tillgång till tvål med en go doft, påfyllt med toarullar och pappershandukar, en tom diskmaskin med rena koppar i skåpet, polerat golv, pigga blommor och tomma sopkorgar och en ren känsla.

Det skulle bli katastrof om…
toaletterna är äckliga, det är slut på den flytande tvålen, pappershandukar och toapapper. Sopkorgar är översvämmande och luktar skunk, kladd på bord och golv. Grus överallt, diskmaskinen är täckt av intorkat kaffe och hela arbetsplatsten är en hel katastrof.

Tänk då på alla dessa människor som faktiskt ser till att du slipper möta en sådan katastrof. Lokalvårdarna som gör din arbetsplats till ett trivsamt ställe. Som faktiskt tar hand om din egen skit med raka ord och gör det så trvisamt som det går. Springer upp och ner, åker hiss med sina städvagnar, hämtar vatten, plockar upp det ena efter det andra, ser till att det finns koppar till fikat.

För inte vill du vara utan dessa människor och inte vill du själv måsta städa. Det är knappt att kaffekoppen kan ta sig till diskmaskinen, skräppapper till sopkorgen mm.

Jag tycker att dessa människor borde få en utmärkelse för att de är så viktiga med tyvärr alldeles för bortglömda. Ja, så är det, folk märker knappt av dem utan tar dem bara för givet. Okej det är deras jobb men försöka sätta dig in i hur deras jobb kan se ut och hur du själv skulle reagera om du blev utan dessa.

En kommentar

  1. Gunilla

    Jag f d lokalvårdare älskar att du märkt att de finns. Tack för din uppmärksamhet! Nu jobbar jag på sjukhus där det är mycket viktigt med lokalvård, tack för att de fina, duktiga lokalvårdarna finns!

    Kjaaam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.