Pernilla Lidén, Gunnarn

Tävling på Storumanbyar.se

Fick en fixidé i helgen att jag skulle ha en liten tävling om en fototavla av alla mina väldigt många bilder från byn. Får väl se om det är någon som nappar eller om det var en halvkass idé men testa måste man så det händer något roligt.

Ibland kan jag inte låta bli utan får lust att göra något annorlunda. Körde ’gissa bilden’ ett bra tag förut men kom av mig eller snarare min lust och ork ramlade bort. Det är typiskt där vid hösttider, jag liksom tappar allt som jag i vanliga fall gillar. Ibland rör jag inte en kamera på över en vecka! Illa för att vara mig men så är det. Har hänt att det blivit två veckor någon gång också.

Fotografering för mig är ett sätt att komma ifrån andra saker, att kunna testa saker, leka med färg och form. Jag ritade mycket förut, fruktansvärt mycket men någonstans så klipptes mitt tålamod av och intresset bara dog tvärt. Det tog för lång tid helt enkelt, plus att jag är för noga. För mig ska en ritad bild vara så likt ett foto det bara går. Synd, för jag har för mycket ritgrejer som bara ligger.

Aquarelfärger, skisspennar för blyertsteckninar, olja på tub, aquarel på tub, aquarelpennor, färgpennor, papper av olika slag, tuschpennor (vanliga som jag försökte använda till roliga filurer), kolkritor osv. Aja får försöka hitta inspirationen.

Snart helg och det sägs bli bra väder, behövs för mitt humör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.