Pernilla Lidén, Gunnarn

Idrott och hälsa B

Idag är det fredag och jag råkade bli ledig. Har installerat en massa datorer och har jobbat över i veckan för att få det klart. Jag hör till de som hellre gör klart nu än gör småsnuttar lite då och då, jag får bättre kontroll på vad jag gör. Så på så vis blev jag ledig vilket är uppskattat för då kan jag hålla på med flash idag.

Nästa vecka börjar alla skollektioner på mer allvar och då har jag tydlingen fyra multimedialektioner, dock inte så långa men det går nog fint. Måste bara se till att få till en bra och rolig uppgift. Får se vad jag hittar på.

Jag skulle också vilja gå media med inriktning foto då men det blev inte riktigt så. Hade det varit idag så hade jag valt media.

Photoshop är liksom min grej det med. Så himla gött program och jag skulle kunna bli lärare i det! Utan problem!

Idrott och hälsa B
Läste förresten insändaren i tidningen från en elev om att Luspens obligatoriska grej om Idrott och Hälsa B borde läggas ner och ha det som tillval. Jag håller med, alla gillar inte idrott. Här har ni en som har under alla skolår varit mer eller mindre förstörd för varje gång det står idrott på schemat.

För det första: En som mer eller mindre lever för sport ska idrotta med en som blir skakig för varje gång det är idrott. Försök få dessa två att gå ihop, det går inte. Det slutar med att den ena blir så arg och irriterad över att den andra inte ger allt och vad händer då. Jo den andra kommer må ännu sämre.

Att ha idrott är ju såklart bra, men att det ska vara tvång under alla år är inte något jag rekomenderar. Varenda en jag frågat under gymnasietiden från andra skolor har sagt: ’Va, nej vi har bara det som tillval för de som är intresserade’. Ja ja, tack för den.

Nej jag skulle nog vilja att det blev som tillval istället. Då hade man kunnat koncentrerat sig på ämnen som verkligen behövs. Säkert är det inte många som håller med på detta men men låt det vara så då 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.