www.mwillman.se

Vill man så kan man!!!

Löpning + core och info om intervallträning!

Hej!

Idag har jag jobbat 9 timmar på äldreboendet…så har alltså gått en hel del under dagen.

Men det blev en löprunda runt elljuspåret i Röbäck efter middagen. 6,14 km på 51,33 min, förbrände 783 kcal. Gick lite trögt de första kilometrarna pga mjältugg men det var bara att kämpa på i spåret. 🙂

Det tråkiga är ju att det är så blött och lerigt ute nu…men tänker köra på så länge det bara går att träna utomhus. Är ju inte lika roligt att springa på löpbandet inne på gymmet, men det får jag väl göra sen i vinter.

När jag kom hem så gjorde jag mina core-övningar och stretchade.

Åt mitt favorit mål efter träningen (återhämtnings mål som ska intas inom 45 min efter träningen): 250 g kvarg 0,1 % fett och Protienpulver blandar jag ihop och sen häller jag på med frysta bär (hallon denna gång). MuMs!!! 🙂

 

Intervallträning

Intervallträningens mål är att förbättra snabbhet, styrka och uthållighet. Det kan göras på cykel, löpning och simning. Poängen med intervallerna är att våga trycka upp pulsen under en mycket kort tid och varva det med lugnare arbete för kroppen för att på så sätt öka konditionen på bästa möjliga sätt. De intensivare avsnitten kallas för repetitioner och dessa upprepas ett visst antal gånger – träningen sker så att säga i intervaller.

Vid intervallträning får kroppen jobba hårt och intensivt under en mycket kort period. Rekommenderad tid är mellan 15 och 30 sekunder. Pulsen går upp till max och kroppen får jobba ordentligt. Därefter går intensiteten ner en stund, för att få ner pulsen. Innan nästa repetition ska all mjölksyra vara borta, så det gäller att vila tillräckligt länge mellan de intensiva passen. Det tar oftast minst två minuter. Om inte kroppen hinner återställa pulsen är risken stor att kroppen får övertränas, vilket ger mer slit än effekt.

Näää detta får räcka för ikväll…

Ha en fort trevlig kväll! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.