www.mwillman.se

Vill man så kan man!!!

Tidigt morgonpass på gymmet idag!

Äntligen Fredag! 🙂

Så dagen börjades med ett tidigt gympass mellan kl 7-8.45.

Om jag skulle få välja/bestämma så tränar jag helst på morgonen. Både för att det är rätt lugnt på gymmet den tiden och för att det är en väldigt bra start på dagen. Är ju morgonpigg också så jag blir både piggare och gladare utav det och känner av efterförbränningen under dagen.

Dagens träningspass löd såhär: bröst, biceps, core och stretching.

Jag börjar alltid med uppvärmning (den ska vara mellan 5-10 min)

*Bänkpress (barbell bench press)

*Liggande sned bänkpress med hantlar (dumbbell incline bench press)

*Biceps med hantlar (alternate hammer curl)

*Bröst i kablar (cable inner chest press)

*Biceps med skivstång (barbell curl)

*Stående biceps i kabel (standing biceps cable curl) bara för att nöta/få ut det sista i armarna, körde tungt sen lättare o lättare…

*Core (plankan, crunches/sit-ups, side crunchen/sit-ups, superman)

*Stretching

Efterförbränning:

Det finns studier som visar att kroppen inte förbränner lika mycket energi under konditionspassen som efter. Det är den ökade energiförbrukningen som uppstår efter en aktivitet som kallas efterförbränning. Efterförbränning som uppkommer efter avslutad aktivitet kan för vissa människor vara upp till 48 timmar. Ju intensivare träning du utför desto längre tid kommer det att ta för kroppen att återhämta sig. Den ökade förbränningen är störst direkt efter avslutat träningspass och går sedan ned för att återgå till normalt, vilande, tillstånd.

Tränar du mer intensivt kommer det ha stor påverkan på ditt EPOC. EPOC står för Excess Post-exercise Oxygen Consumption. EPOC är alltså det syre som kroppen använder efter ett träningspass för att återuppbygga sig till det ursprung som kroppen var före träning. Återuppbygganden innebär bland annat att kroppen underhåller lagring av energi, hormonbalans, celluppbyggnad och reparation av muskler.

Ha en fort trevlig fredag kväll nu! 🙂

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.