www.mwillman.se

Vill man så kan man!!!

Info om Proteinpulver!

Hej!

Torsdag kväll och denna vecka har också rusat iväg…

 

Men nu tänkte jag ta upp lite fakta om protienpulver för det dricker jag flera gånger varje dag.

 

Proteinpulver är höghaltigt protein i pulverform som utvinns från bl.a. mjölk, ost, ägg och soja. Proteinpulver behöver du som tränar hårt eftersom det kan vara svårt att få i sig tillräckligt mycket protein i den vardagliga kosten vilket leder till att musklerna inte återhämtar sig fullt och att du inte får det resultat du vill ha av din träning. En fördel som man kanske inte tänker på är att proteinpulver även är ett billigt sätt att få i sig protein på då livsmedel med hög proteinhalt som lax, kyckling och nötter ofta är väldigt dyra i jämförelse. Proteinpulver är därför ett av de mest populära kosttillskotten och används av alltifrån elitidrottare till motionärer. Tänk på att aldrig helt ersätta din vanliga kost med proteinpulver utan se det som ett komplement till din vanliga kost om den inte innehåller tillräckligt mycket protein.

Vassleprotein är det vanligaste, populäraste och billigaste proteinet. Vassleprotein tas upp snabbt i kroppen och gör att musklerna återhämtar sig bra efter ett träningspass.

Kaseinprotein är till skillnad från vassleprotein ett protein som tas upp väldigt långsamt i kroppen. Kaseinprotein fungerar effektivt för att förhindra att muskler bryts ner. Kaseinprotein är perfekt att ta innan du ska sova eftersom det ger dig ett stabilt proteinintag hela natten när kroppens celler ska repareras och byggas upp.

 

För att du ska veta hur mycket proteintillskott som du behöver måste du först och främst veta vad ditt totala dagsbehov av protein är: Din kroppen behöver 0,75-0,8 gram protein per kilo kroppsvikt. Bantar du eller tränar du kan du behöva mer, ungefär 2 gram per kilo kroppsvikt.

När du vet hur mycket protein din kropp behöver varje dag måste du först ta reda på hur mycket protein du får i dig i din dagliga kost. Skriv matdagbok för att kunna beräkna proteinmängden. Ta sedan ditt totala dagsbehov minus din proteinmängd genom kosten och se hur mycket protein du behöver få i dig med proteinpulver.

 

Natti natti…för nu väntar sängen på mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.