www.mwillman.se

Vill man så kan man!!!

Adrenalinkick som heter duga

Adrenalinkick som heter duga!

Har just kommit hem från gymmet och adrenalinet pumpar runt i kroppen. Älskar denna känsla efter ett hårt träningspass. Armarna skakar, jag blir på toppen humör! Ø=Þ
Har verkligen kört slut på armarna idag.

Adrenalin är ett stresshormon och en neurotransmittor som utsöndras från binjuremärgen som svar på stimulering från sympatiska nervsystemet. Adrenalin transporteras löst i blodet och binder vid sina målceller till adrenerga receptorer. Det har en rad olika effekter på vävnaderna, som har det gemensamt att de ökar kroppens prestationsförmåga.

Adrenalin utsöndras kontinuerligt, men extra utsöndring sker vid exempelvis hårt fysiskt arbete, psykisk stress och ilska. Adrenalinet försätter kroppen i ”alarmberedskap”, bereder kroppen på att fly eller slåss, människans flykt- och kamprespons (fight or flight). Adrenalin ökar prestationsförmågan kortsiktigt och gör det möjligt att fly eller slåss och utsöndras därför vid upplevda yttre hot.

Adrenalinet påverkar hjärtat, vars slagfrekvens ökar, och dess sammandragningar blir kraftigare. Blodflödet till hjärtat och skelettmuskulaturen ökar men minskar till andra organ. På samma sätt påverkar adrenalinet musklerna, som kontraherar för att göra kroppen redo för att bemöta den stressor som aktiverar utsöndringen.

Rygg
Bred lastdrag 
Smala lastdrag
Sittande rodd breda
Sittande rodd smala 
Stående rodd skivstång 

Triceps 
Two arm extension
Liggande skivstång
One arm extension
Kabel 

Stretching 

Ha en bra dag!

/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.