www.mwillman.se

Vill man så kan man!!!

Träna Med Alkohol I Kroppen  Är Det Bra…

Träna Med Alkohol I Kroppen  Är Det Bra Eller Dåligt?

Att konsumera alkohol när man tränar för optimala resultat är en mindre bra idé. Att dricka alkohol direkt efter träningen, för att slappna, är ännu värre. Det är en fruktansvärt dålig idé. Det hämmar återhämtning, muskeltillväxt & viktminskning, visar forskningen.
En nyligen publicerad studie avslöjar att män som drack alkohol efter intensiv styrketräning  i form av 6 set knäböj med 80% av deras 1RM (maxlyft)  upplever ett minskat upptag av det anabola (uppbyggande) manliga könshormonet testosteron inuti musklerna. Kombinationen träning och alkohol hämmar inte bara återhämtning och muskeltillväxt, utan även viktminskning.
Den överraskande studien är intressant eftersom det vid första anblick upptäcktes att det fria testosteronet faktiskt ökade som respons till kombinationen träning och alkohol. Forskarna är emellertid övertygade om att denna marginella ökning av testosteron inte bidrar till anabola effekter, eftersom andra mer väsentliga processer i kroppen inte fungerar som det borde när man konsumerar alkohol. Ämnet är komplicerat, och det krävs ytterligare forskning för att förstå alla bitar i händelseförloppet. Dagens data visar dock att det är bättre att undvika alkohol i kombination med styrketräning för maximal muskeltillväxt och optimal viktminskning.

Källa: MATHIAS ZACHAU, REDAKTÖR I KOST, LIVSSTIL 2014/01/30

3 kommentarer

  1. Madelen (inläggsförfattare)

    Det är just därför jag håller mig borta från alkoholen…har varit med om en hel del där alkohol har varit inbandat.
    Så tar avstånd från alkoholen nu och dess negativa inverkan på oss människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.