När kan man hitta könsneutrala omklädningsrummen på IKSU

 För att det fins inte enskilda dushar på IKSU kan inte transexuella personerna ta dusch utan att locka till sig nyfikna och även ogillande blickar från deras kamrater. Flera Trans som har börjat deras transition övergång,  föredrar att duscha hemma för just att undvika dessa blickarna. 

Lagen kräver institutionerna och kollektivatrafiken att anpassa deras lokaler för att ge tillträde för funktionshindrade personerna. Så varför inte anpassa sig till de lokala behoven i transpersonerna när det finns det här behovet?

När kan transpersonerna hitta könsneutrala eller "HEN" omklädningsrum på IKSU?

 
 

2 kommentarer

  1. Daniel

    Jag förstår inte ens varför vi längre har separat omklädningsrum. Jag trodde det här var 2013 och inte medeltiden. Märkligt att vi fortfarande är livrädda för den nakna kroppen, och märkligt med människor som är livrädda för de som är nånstans mellan man och kvinna.

    Tycker inte det behövs nåt tredje omklädningsrum. Det behövs inte ens två egentligen. Kan inte män, kvinnor och transexuella bara trivas ihop?

  2. Randa Lamri

    Det skulle vara den bästa lösningen om vi levde i den idealiska Sokratesstaden.

    Det är sant att vi är i 2013, men vi är fortfarande med i spelet i ett patriarkalt samhälle som gör transpersoner att må dåligt jämfört med exponeringen av deras intimitet i den offentliga plats.

    Men Jag håller med dig, är det mycket bättre om vi kunde ta bort könet av våra vanor. Världen skulle bli mycket bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.