Gruppens mål och syfte.

Landstingets beslut har gjort att Dorotea sjukstuga har förlorat sina fyra akutvårdsplatser. Därmed har vi också förlorat dygnetruntpersonal och vår plats i läkarjouren, som vi delat med Vilhelmina och Åsele. Detta innebär minskad möjlighet att få fasta läkare och specialistläkare med inriktning på glesbygdssjukvård. Det betyder också att vår sjukstuga är stängd från kl. 17.00 till kl. 07.30 dagen därpå. Sjukstugan är inte heller bemannad på helger. Det innebär att alla i kommunen, även de som har 12 mil till Dorotea, har 5 mil extra till sjukvård under denna tid.
Landstingets beslut har också gjort att vi nu delar ambulans med Åsele kommun. Det innebär att ambulansen är svårare att få tag på när den behövs. Katastrofgruppen bestående av ambulanser och sjukvårdspersonal som ska rycka ut vid stora olyckor över kommungränserna blir kraftigt reducerad utanför kontorstid och under helgerna. Läkare måste hämtas från närmaste jourställe. Det kan handla om omfattande trafikolyckor på den kraftig trafikerade europaväg 45.

Okupations-gruppen protestera mot att landstinget avrustar Norrlands Inland och gör människor otrygga och minskar möjligheterna att bo och verka här. Vi kräver att vi får tillbaka akutplatserna vid Doroteasjukstuga och att Åsele får tillbaka sin ambulans.

Samtidigt vill vi tacka Alla som på något sätt stödjer med gåvor av alla det slag. Ingen "nämnd ingen glömd" Allt är av lika värde. Kom gärna hälsa på oss nere på sjukstugan och ta en kopp kaffe eller bara sitta ner en stund. Ingen behöver känna att man måste ta med sig ex: kaffe, fikabröd eller annat. Vi blir glada av besöket och ditt stöd som du visar oss med ditt besök.  

 

10 kommentarer

  1. Doris Eriksson

    Heja Simone!
    Går säkert alldeles bra för dig att skriva blogg! Och de som retar sig på din stavning kan ju låta bli att läsa tycker jag! För jag har då inga problem med din stavning!
    Kram/Doris

  2. ulfgustav

    Hej där
    Jag stödjer ockupationen och dess syfte fullständigt, och det vet ja att det är många många runt om i landet som gör.
    Har idag skrivit till en av VK´s reportrar och puschat på honom. Jag tycker att deras bevakning av okupationen är allt för tam och bristfällig.
    Det gäller nu att få positiv press på syftet, för i slutändan handlar det nu hos den politiska majoriteten om att våga ha prestige nog att återinföra akutsjukvården

    Med krav på om en återinförd akutsjukvård fortsätter vi kampen, det är otrologt många som stöder denna kamp

  3. Sven.

    Är det ingen som kan prova en namninsamling för en delning av landstingsområdet till Södra Lapplands landsting?
    http://www.namninsamling.se
    Västerbottens landsting får väl dra in på andra icke livsavgörande verksamheter och minska den otroligt stora stab som ska avlönas!

  4. Simone Granberg

    Svar till ulfgustav (2012-03-20 19:32)
    Ja, Ulf det tackar gruppen för. Vi tycker också att det skrivs för lite om vår ockupation och kamp för akutvårdsplatser i Dorotea och ambulansen i Åsele.

  5. Sven.

    Det skulle spara en hel del om topparna halverade sina löner!
    Jag missar ibland boksäver, men det är ju andemeningen som räknas. Jag tycker du skriver mycket bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.