Den nionde veckan…………

 börja idag, tisdag den 27 mars 2012. Härligt att se hur personalen på sjukstugan verkligen uppskattar  OSS  för det vi gör. Med ett stort leende, kom en av de som jobba och frågar är du redan på gång?…..jag lyfter mitt huvud och nickar,  vill ju inte väckar mina natt kompisar här….. Vet att min röst kan vara lite höggljud men det är inte med viljan.        

Ja kära Dorotea kommunbo, idag så går ockupationen in i sin nionde vecka. Och du som tycker och inte förstår varför vi ockupera så har jag ett tips….. går in och jäser Ingrid Oscarrsons blogg  "ingirdbellvik", där kan du läsa om varför vi ockupera och varför vi tycker att det är viktigt och bra att akutavdelningen ska finns kvar här nera på sjukstugan.  När du har lässt  så kan du som Doroteabo ta själv ställningen vart du stå i denna AKUT-fråga. Ingen kan tala om ,vad var och en av oss kan/ska göra……men det är vår ALLAS skyldighet att befattar oss med denna fråga oavsett  vart i  i Dorotea vi/du bo. Om du nu bo i  ……………….Grynberget———–Mårdsjö …………eller Sutme det är Dorotea en och samma KOMMUN.  Dorotea ha JUST NU INGEN AKUTHJÄLP efter klockan 17.00 fram till 7.30  fram tills nästa dag,  samt  när det är helg….ohja GLÖMDE….. vi har  ju det berömda telefonnummret  1177 som Landstinget har tagit fram åt alla, som i många fall inte håller det den SKA….  …..Ge snabb svar och tala om vart närmaste jouren är!!!!! Ja om 30 min + 11+ ytterligare 9 min räcker för dig så är det ju okej…..men om den som ringer , verkligen är så pass dålig och i behov av AKUT-hjälp  då är nog varje sekund viktigt……klart vi har ju 112 men vad hjälper  det oss, om  vår ambulans kanske är på uppdrag, helikoptern  ej kan  lyfta och nästa ambulans den närmaste i det här fallet ….Vilhelmina (PRIO1) 5 mil borta…. Ja ,Doroteabo…..då kan det hända  nog  både det ena och det andra……vill inte går in i detaljer men det finns en hel del människor i  Dorotea  samhälle som lever i skräck p g a vissa händelser som de har blivit drabbad. Vi kan inte har skygglappar på oss och tro att detta HÄNDER INTE MIG/OSS….

 

Tack för att jag och min familje hittills har vart förskånnade av dess absurda besult som Lanstingets-politiker har tagit. 

En kommentar

  1. Ingrid Oscarsson

    Här är en bra grej.
    Den 11 nov 2011 skickade läkarna i Dorotea och Åsele kommuner in en anmälan till Socialstyrelsen där de framförde klagomål angående beslut om indragning av ambulansen i Åsele och akutvårdsplatserna i Dorotea.
    Läkarna ansåg att indragningarna inte var förenliga med hälso- och sjukvårdslagen 2§, 2a§2, 6§ och 7§.

    Läkarna som skrev under var

    Håkan Larsson
    Specialist allmänmedicin, Medicinskt ledningsansvarig
    (numera är han primärvårdschef i Västerbottens län)

    Lisbet Skans
    Specialist allmänmedicin

    Frank Moryäner
    ST-läkare allmänmedicin

    Meike Harmening
    ST-läkare allmänmedicin

    Magnus Oscarsson
    ST-läkare allmänmedicin

    Sara Backlund
    ST-läkare allmänmedicin

    Den 14 dec gjorde Socialstyrelsen det till ett tillsynsärende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.