Nätkontakt…..

 tyvärr så kunde jag inte höra av mig tidigare. Ingen nätkontakt på vanliga tider…..men så vaknar jag mitt i natten 03.00 och kollade om nätet funkar nu 🙂 och ja det gör den. Nu ska jag försöka att återger lite från gårdagen…..klockan 07.30 anländer ett 10-tal Doroteabo (ockupanter) som vi gladeligen hälsade välkommen till STORSTAN. Vi gick raka spåret till Umeå´s bibliotek för att lyssnar på Landstingsfullmäktige……Interpellationerna togs upp på förmiddagen fram till lunch. Tyvärr så hanns det inte med Interpellationen som belyser Dorotea men kanske har vi tur att den kommer upp idag Onsdag. Gör den inte det, så få vi vänta tills nästa Landstingsfullmäktige i juni 2012, om det nu är fallet ,så kommer vi att vara på plats  den dagen också.

Hur som helst vid lunchtiden så förflyttade vi oss upp till NUS-centralhallen. Många, många som kom direkt och frågade om de fick skriva på utan att vi ens behövde förklara…..de visste redan……många  hejarop till  Dorotea…..nu visst var det en underbar känslan och vi blev nog alla väldigt rörd….efter att vi hade stått där cirka en timme så dök plötslig Landstingets säkerhetschef Björn….upp, ställde sig bredvid mig och sa…….här kan ni inte stå…..jag frågade varför inte?? vi är väl inte våldsamma eller stör på något sätt??? Men det måste ni ju förstå att det här kan vi inte tillåta….. var snäll  och går ut (lämna lokalen)…..sagt och gjort 🙂 men eftersom det verkligen var svinkallt ute ska ni veta och det blåste som bara den…..så försökte vi att ställa oss inne i den första fojän för att få lite skydd och värme……men sorry vakten kom och hon gjorde ju bara sitt jobb.  Så ni förstå att vi fick går ut igen…..Okej vi stannade några minuter innan vi bestämde oss för att dra ner till stan och ställer oss på torget vid apberget. Vädret blev bara värre och värre….snöstorm om vartannat. Vi försökte värma oss med att ställa in hos i affärerna lite då och då…..Ingrid O försökte köpa en mössa men tyvärr så hade de bytt ut mössor mot bikini på affärerna…..och man kan ju inte springa med bikini på huvud. Jag försökte att hittar ett par handskar men det var nog på samma sätt allt var slut. Tack Kerstin Rönnberg att du lånade och lämnade dina handskar till mig. 

Vid 17.00 så bestämde vi att gemensamt äta en matbit innan vi skiljs åt. Det stora gänget åkte tillbaka till Dorotea medan  Ingrid O och jag fortsatte vidare till Bokcafé på Pilagatan där det väntade ett 20 tal som vill lyssnar på oss Doroteaockupanterna. Klockan 21.30 så var även för oss dagen slut . Ingrid var så snäll och skjutsade mig till mitt boende en kompis . Tack Ingrid :)…..Innan jag nu ska försöka FÅ  sova lite till , vill jag TACKAR ALLA SOM VARIT  HÄR I UMEÅ . NI / VI ÄR HELT UNDERBARA. 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.