Ord i rättan tid

 Det här har Max-Åke Brantholm skrivit i Facebook på ockupanternas sida, ni ska veta jag grät när jag läste det här. Så jag ringde upp Max och frågade honom om jag få lägga upp texten i min blogg och det fick jag jag Tack Max-Åke. 

Jag tycker att många ska ta del av denna text. "TACK ÄN EN GÅNG"





På något sätt har många av oss glömt eller låtsats glömma det som är sagt och inse verkligheten.


1. Ockupanterna genomför sin protest för att de vill ha det som det var TIDIGARE beträffande akutsjukvården i Dorotea.
2. Ockupationen förhandlar inte med Landstinget utan är en påverkande grupp människor som har nästan 100% av Doroteas befolkning bakom sig.
3. Alla Politiska partier har anslutit sig till ockupanternas krav och har också visat det genom politiska beslut.

Alla vet vi att ockupationsgruppen är emot "förändringen". Det är hela "substansen" i deras agerande. Något annat är otänkbart. Allt annat vore att göra övergrepp på sig själva.

Det finns några som ifrågasätter ockupationsgruppens agerande och tycker att de skall vara öppen för andra lösningar, går det att se framförallt på "tyck till" på VK:s hemsida. Även här finns inlägg som tycker att ockupationens mål ska förändras. Vi vet alla Landstingets "bud" till Dorotea kommun. Observera "TILL KOMMUNEN" inte till ockupanterna.

Ockupationen är en proteströrelse och inget annat och skall självklart också vara det. Att begära att en proteströrelse förändrar sin målsättning och acceptera det de protesterar mot är verkligen naivt att tro.

Eventuella råd om hur man ska förhandla bör alltså inte ges till ockupanterna utan till politikerna. Ockupanterna har tagit fram fakta vilket politikerna kan ha nytta av när de förhandlar. OCKUPANTERNA FÖRHANDLAR INTE!! Deras roll är inte att förhandla utan att påverka till det de själva anser är rätt.

Idag finns det så vitt jag vet inte mycket att förhandla om. Landstinget har erbjudit sig att betala 1,5 miljoner till två vårdplatser på BVG och står fast vid det. De är inte öppna för förhandlingar. Så är det bara. (Att förhandla är inte att säga "ja tack" till något man inte vill utan den minsta kompromiss)

Landstinget beter sig som en förtryckarstat som i princip säger att våra tillförda resurser från kommunen och tidigare demokratiskt fattade beslut gäller inte längre. Ni har bara att acceptera det vi säger och tycker. Tar vi ifrån er akutsjukvården så har ni inget att göra med det.
Vi är alla överens om att det behövs akutsjukvård i alla kommuner. Den respektlöshet Landstingspolitikerna visar är förhoppningsvis övergående. Snart är det nytt val och jag tror ingen vettig människa vill ge dessa manipulativa översittare sitt förtroende igen.

Att lägga mer ansvar på ockupanterna och påstå att det är de som bestämmer är alltså fel. Många försöker att vrida ansvaret mot dem vilket självklart är befängt. Förmodligen ett medvetet "drag" från "motståndarna".

Själv är jag glad att ockupanterna "enbart vill ha det som det var innan förändringen".

2 kommentarer

  1. Elsa Mårtenzon

    Mycket bra skrivet av Max Åke! Håller med till 100%.
    Tack Max Åke!
    Med vänlig hälsning Elsa Mårtenzon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.