VÅR KAMP ÄR ÄVEN DIN KAMP, ”LIKA SJUKVÅRD TILL ALLA” oavsett vart i landet vi bo….

Skönt med ett smakprov av sommarvärmen. Alla kan nu tanka ny energi och det känns bra.

Här nere på sjukstugan fortsätter arbetet, bland annat med att organisera "Folkinitiativet" och som leder till en folkomröstning om vi få ihop tillräckligt med namn (ca 26.000st). Sedan måste vi även få med oss mer an 1/3 del av ledamöterna i Landstinget för att det ska bli en folkomröstning. Planen är att vi ska kunnastarta namninsamlingen den 4/6.

En stor nyhet är att den 20/5 kl.12.00 föddes "Lapplandsupproret"i Arvidsjaur. Initiativet till träffen kom från Monika thelin som bor i både Kiruna och Lycksele. Vi var representanter från 7 kommuner i Norr-och Västerbotten som träffades för att diskutera en eventuell samverkan. I Norrbotten har även de samma problem med sitt landstings tokiga prioriteringar. under mötet blev vi övertygade om,  att kan vi samverka så blir vi tillsammans starkare. Vi har skickat ut en pressinformation till alla tänkbara tidningar, TV och radio. Det författades även en skrivelse till en kommision i EU som bara jobbar med patientsäkerhetsfrågor. Lapplandsupproret har nu lyft frågan om "lika sjukvård till alla" till riksdagen och EU. I Dorotea har vi nu under en lång period kämpat för att få gehör för våra krav, många klappar på axlar, många besök av rikspolitiker, demonstrationer, uppvaktningar mm. Men det räcker inte, nu måste vi ta nästa steg i vår strategi, vi kommer därför att blir mer aktiv i Umeå och kanske även i Skellefteå (där de flesta väljarna bor). Tillsammans med namninsamlingen för en folkomröstning kommer vi att lyckas att få igenom våra krav. Alliansen i Landstinget kommer nu till Dorotea den 4/6 för att redovisa var man står i frågan.

Det kommer annonser i lokalbladen i Dorotea, Åsele och Vilhelmina som en inbjudan till mötet den 4/6 som blir på MB i Dorotea kl. 18.30. Alla är varmt välkomna och vi hoppas att vi blir många som visar att vi kräver "Lika sjukvård åt alla"

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.