HEJA HEJA PÅ OSS ALLA ……

 Önskade att jag hade många ord för att kunna förklara för er alla, hur jag känner efter detta möte på MB i kväll. Helt fenomenalt , vilken stämning, jag fick gåshud när jag såg oss alla stå upp och när vi gemensamt sjöng  vår Doroteasången samt vår kampsång som Christina Burman tillsammans med Per Nilsson har skrivit åt oss ockupanterna. Den kom verkligen till användningen idag. När hela Sverige få se oss i vår kamp och enighet, så är jag övertygad att många kan tänka sig flytta hit. Vi i Dorotea visa  verkligen att vi tillsammans kan kämpar när det behövs. Oss trampar man inte på. eller stoppa oss i några fack bara för att vi bor i inlandet. Vi är inte mindre värda bara för att vi har vald att bo där vi bor. 

I äntligen så vill ingen har en folkomröstning, för vi alla vet att det kommer  tar tid och kostar mycket pengar. Men nu har vi i Dorotea ockuperat sjukstugan i 126 dagar, vi har uppvaktat Landstinget ett antal gånger. Vi har skrivit massor med mail och även skickad brev till de. Tyvärr så lägger man inte någon energi på våra krav om att få tillbaka vår akutsjukvård i Dorotea och att Åsele få tillbaka sin ambulans.

Majoriteten S och MP i landstinget, har gjort det hela till prestige och säga att det finns inga pengar.

"Landstingets främsta uppgift är , att ser till att alla i västerbottens län har en säker sjukvård, som de dock inte  lever  upp till . Därför ser vi oss nu tvungen att lyfta hela denna fråga  till en annan nivå. Ockupationen fortsätter samt att vi nu har igångsatt vår "FOLKINITIATIV"där vi samlar in så många namnpåskrifter som möjligt. Sjlävklart är vi tacksamma att Alliansen från Landstinget stödjer oss och att även de kommer att samla in namnpåskrifter. Om S och MP i Landstinget  inte ändrar sig, då måste vi kämpar för en folkomröstning.

I kvällens möte deltog det 10% av Doroteas befolkning , Åsleborna fanns med på plats. . Ett stort Tack till alla som deltog i kvällensmöte.  

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.