Kampen om makten – i Sverige

Av , , Bli först att kommentera 4

Det står väl som vanligt mellan de två största partierna, M och S. Fast M ligger på gränsen till det näst största där SD t o m legat före under en tid. S storhetstid verkar också över och hamnar de på omkring 30 % över eller under får de vara glada.

Alla partier har väl brister och när det gäller S och M har de ju satt stor prägel på Sverige genom gångna tider. Även nuvarande L (f d Folkpartiet) har också präglat Sverige under 1900-talet, speciellt i början av 1900. Jag glömde visst Centern och här har vi de verkligt stora jämte S under en tid. 50-talet vad jag kan minnas och under den tid jag själv växte upp.

Idag är ingenting av det gamla längre sig likt. Den s k integrationen och invandringen som varit gott för oss under tider och gjort att vårt land kunnat utvecklas genom en tillförd arbetskraft främst i våra stora industrier såsom Volvo och Scania. Men naturligtvis på andra ställen också. Visst har det snarare blivit ett problem på senare tid, integrationen som inte fungerat fullt ut. Problemet eller hur vi ska se är att det är många röster det handlar om och man måste vara ”mjuka” och försöka vinna röster från dessa. Tar vi Norrland, Norrlands Inland och de s k ”stödområdena” är vi betydligt mindre i antal än vad alla som det handlar om värva röster från invandrare eller människor med utländsk härkomst. Tillika finns dessa också främst i våra svenska största städer och i den södra delen av landet.

Jag vill inte spekulera i det ena eller andra vad som är bra eller kunde vara dåligt, jag konstaterar bara så är fallet.