El-ländigt

Av , , Bli först att kommentera 8

Det verkar vara ett jäkla bråk beträffande elen och dess tillgång. Det är från södra Sverige klagomålen kommer och främst både M och Sd hakar på, även de från norra delen verkar det som. Har vi elbrist här i norr? Jag har inte haft så länge jag kan minnas, eller under den tid jag varit beroende av el. Däremot har det under tider varit direkt svinaktiga priser. Under en tid, på 80-talet eller tidigt 90, fick vi elförbrukare enorma räkningar, med dåtidens mått mätta. Efter att vi haft elräkningarna baserade på uppskattad förbrukning och jag tror också man inte behövde betala kontinuerligt för den period som löper ut (månad, för månad eller hur man lagt upp sin betalning) utan mera i efterskott, skulle man nu plötsligt betala av detta för att komma i kapp. Visst har det varit virrigt på det viset med elen tidigare också, men jag tycker det blivit bättre i det fallet. Nu kan man åtminstone planera kostnaden någorlunda bra. Jag har alltid under de senaste åren (minst 30) slutit en form av avtal, oftast nu också under 3-år. Det kanske finns smartare sätt pressa sin elkostnad, men jag kommer inte på något vettigare. Att sedan de är otroliga pålagor som inte blivit bättre och där staten är den stora vinnaren. Elen i sig bedömer jag som inte särskilt dyr. Här kanske L kan kapa åt sig några röster när de kanske sätter de i sin valstrategi, att sänka elskatten?

Vilka är de nu som klagar högst, jo de är sörlänningen. Om det varit här i norr vi haft högre elkostnader, vem hade brytt sig då? Sverige styrs utifrån de förutsättningar sörlänningarna har och kräver. Sedan att det finns politiker som tillmötesgår dessa var helst i landet man bor är en aning underligt. Maktcentrat är främst S-holm varifrån politikerna har sin hemvist och tycker bara det är väsentligt hur det fungerar. Här kan vi nästan räkna in samtliga (skitstövlar) från kort sagt alla partier.

Har vi svåra skjutningar här norr, inte och vi får hoppas vi inte får. Men vad gör man, ropar på fler poliser, bygga nya fängelser och bura in. Ja men ska vi i hela Sverige vara nöjda med det, den politiken om så kräver, när vi har helt andra problem. Trångboddhet har vi inte, men hur låter det bara i Umeå och Skellefteå numera? Bygg, bygg, bygg…

Kostnaden för elen borde vara rejält subventionerad här i norr, främst Inland och glesbygd och varför inte hela Lappland som till 1/4 upptar Sveriges totala yta. Politikerna kan slänga sig i väggen. De duger ingenting till för oss häruppe.

Man kan lika gärna rösta på kon i lagårn (om man har någon), kan man inte?