Energipolitiken, jakten på kolatomerna och gängkriminaliteten – kommer göra vi får en ny regering

Av , , Bli först att kommentera 8

Det blir min bedömning. Det har gått alldeles på tok och har blivit alldeles för stort fokus på Sveriges klimatpolitik, att det lilla landet Sverige som redan är bland det renaste i världen, ska inbilla sig och utmärka sig att just vi kan stoppa den globala uppvärmningen. Minns hur mandatperioden började med Löfven. Det var också vad han och S kallade en feministisk regering. Nå hur väl lyckades de med det? Otaliga mord på både unga flickor, hustrumisshandel som slutat med dödligt våld och alltsammans en enda röra. Ambitionen kanske var väl tänkt men ack ändå så ogenomtänkt och till synes närmast barnslig okunskap.

Sedan skulle vi ha självkörande fordon, elektrifierade vägar och allt vad man ägnade sig åt som mera låg på en science fiction nivå. Alltsammans i hela det klimatpolitiska programmet som fick styras från Miljöpartiet och dess idéer. Likaså energipolitiken och nu står vi där vi står. Letandet och sökandet efter kolet och det som binds samman sedan med syret (CO2) har ju gått till överdrifter och allt som kunde vara viktigare har helt enkelt lämnats åt sidan eller glömts bort. Våtmarkerna och aktivisterna som kom in på Allsången, borde vara mer bekymrade över att det eldas 70 000 liter olja varje timme i Karlshamns kraftverk. Tillika borde det vara mera rimligt de hade plakat ”stoppa kriget” om vi tänker här vilka oljeutsläpp som sker. Det borde vara mer oroande än springa runt i f d våtmarker på tuvor och mossor och leta efter kolatomer med dyra specialinstrument. Det är närmast sinnessjukt då vi har så mycket andra viktigare problem. Än en gång, Sverige är bland de renaste länder redan och naturligtvis ska vi behålla den traditionen, men inte låta det gå till överdrifter.

Så var det det här med energin, nå hur ser det nu och sett ut under ett bra tag. Kanske vi norrlänningar klarat oss hittills, men vänta…och nu är alla partier flitiga komma med olika förslag på elkompensationer. Sossarna drar till en pott från Svenska kraftnät på 60 miljarder som ska fördelas i kompensation, eller hälften 30 miljarder. Hur och vilka den skulle mest gynna skulle ingå i en typ av högkostnadsskydd som de kallar det. Men det är väldigt luddigt och då kan det istället bli, befarar jag att alla pengar och kompensationer går till södra Sverige. Då är vi åter där igen och allting beror ju främst på Mp och S klimatpolitik som gör att vi fått det så här med skyhöga elpriser i delar av landet. Nog om detta, men går jag till mig själv och min situation så skulle jag hellre föredra sänkt energiskatt (det pratas 0,6 %) och inget momspåslag under 4 månader (nov-feb). Men som sagt, S förslag är luddigt och man har för avsikt sätta det i verket efter valet, om man vinner. Tilläggas bör att redan industrier kan vara befriade från skatter och avgifter på el, så här skulle stödet även komma till större företag. Pappersbruk m fl. Hur rättvist skulle det vara, först redan borttagna skatter och avgifter och sedan stöd på det? Här måste sossarna förtydliga sig före valet hur stödet kommer slå på hela befolkningen.

Det sista, gängkriminaliteten har de ju också fatalt misslyckats med. Redan över 40 skjutna som kan jämföras med hur många ungefär som dog hela föregående år. Folk är inte dummare än så och som jag tidigare påtalat, än (så länge) är lugnt på våra mindre orter och platser i Sverige är också röstskaran det. Större i södra delen av landet och naturligtvis bara en bråkdel i den norra.

Som man bäddar får man ligga. Även sila mygg och svälja kameler.