Satsar stora belopp på klimatet, men har misskött energiförsörjningen.

Av , , Bli först att kommentera 9

Skyller alla problemen på Putin att det saknas tillgång på energi (gas) Jag vill fråga när vi här i norr överförde någon gas från Putin, eller ovanför S-holm? Man berättar inte var skon klämmer och gör energipriserna skyhöga främst i södra Sverige. Det är för att vi främst är ihopkopplade med Europa. Det är dessa och främst Tyskland som gjort sig beroende av Putins gas, inte vi och högre upp i Sverige. Nu försöker man med panikåtgärder (ett högkostnadsskydd?) i den röra man själva ställt till med. Minns uttrycken: Vi ska bygga vindkraft för att det ger snabb och billig el. Oj så billig den blev och vilka överskott!

Socialdemokraterna och deras regeringskamrater under den tid de haft makten, är de som orsakat den energikris vi nu har, främst då i södra Sverige. Hur var det när Erlander regerade, importerade vi gas från Sovjetunionen då? Istället tog han kontakt med amerikanarna och fick av dessa någon typ av licenser som Sverige fick tillgång till för att bygga egen kärnkraft. Det var en regering som kunde förutse behovet av energi och i den utveckling vi stod inför. Allt det här har den här regeringen försummat och nu står vi här.

De kan nog riskera bli fällda bara just på den här frågan. Det inser man nu själva och går därför ut med ett stöd på 90-miljarder sammantaget under -22-23. Någon specifikation hur stödet ska betalas ut ges inte, det ska Svenska Kraftnät komma med 18 nov? 18 nov, när valet är över. Tror dom vi är dumma i huvudet som går på den finten?

Ja ljuga kan dom och undanhålla sanningen och komma med olika undanflykter. Och går vi tillbaka i tiden var det under Moderat styre och när Mikael Odenberg lät ändra till 4 elområden. -– Det kommer att bli en radikalt minskad risk för att elområdena bildar olika prisområden. I dag finns det en risk att elområde 4, det vill säga sydligaste Sverige, vid vissa tillfällen inte kan få tillräckligt med el från norra Sverige. Då kommer elen att bli dyrare där. Vad tycker du när du läser det här?

Det skedde 2011 och nu har vi 2022, vill säga 11 år har har gått och hur mycket har hänt?

Nu är det ändå rättvist tycker jag vi har den billigaste elen här i norr. Jag har ett 3-årigt avtal som löper ut apr nästa år, sedan vet jag inte? Jag betalar f n ca: 45 öre/kWh, med prispåslag, skatter, moms mm 3-dubblas priset. Är det det jag kommer få lägga mina pengar på i det det s k högkostnadsskyddet? Det här kommer aldrig bli rättvis som man håller på hur än man försöker trixa.

När det blivit viktigare ladda elbilen än se till vi har relativt billig (även tillgång) till hushållen som vi är direkt beroende av, värma bostäder osv. Då tycker jag vi kan fråga om det finns någon realism med den klimatomställning som vi är inne i.

Man borde först rensat framför sin egen dörr. Bara de gasläckage som finns i S-tolms gatsystem motsvara utsläppet från 20 000 bilar.

Till råga på allt står nu Ringhals 4. Det är väl Lorentz Tovatt (MP) som saboterat det 🙂

Jag säger då det…Putinpriser? Oduglingar är väl rätta ordet.