Idag kan vi jubla åt den nya regeringens vallöften

Bensinen sänks med 14 öre, dieseln med hela 41.

8 kommentarer

  1. Mique

    Skulle inte bensinpriset sänkas med sex kronor och dieselpriset med tio kronor per liter!? Och elprisstöd före Jul, även för oss som bor norr om Dalälven!?

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      De fick väl de röster som avgjorde deras valvinst genom att ljuga om sänkta drivmedelspriser. Många (de fåtal som finns i norr) ”lurades” säkert lägga sin röst både på de bruna och blå i tron att bränslepriset skulle sänkas. Nu står dom här med lång näsa för att de trodde bl a på ”Jimmie the Snor”. Ha, ha, rätt åt dom.

  2. brorson

    Imponerande. Nu märks inte bensinbolagens prishöjningar. Om förra regeringen ö.h.t. uppfyllde några vallöften så brukade det vara under sensommaren före nästa val, alltså fyra år efter det att löftena givits Eller ännu senare. När stockholmaren Anders Ygeman, S, var energiminister, lovade han att minska elprisskillnaderna mellan norra och södra Sverige genom att höja i norr och sänka i söder. Det har blivit möjligt genom den nya kraftledningen Sydvästlänken. Nu driver samma parti missnöjeskampanjer mot den nya regeringen för de elprishöjningar i Norrland, som de själva ligger bakom. Hur hade det blivit, om det inte blivit något regeringsskifte?

    Förslaget om elprisstöd bara för område 3 och 4 togs fram av S-regeringen i augusti 2022. Det enda som den nya regeringen har beslutat i den frågan, hittills, är att inte ändra den modellen, men har dock sagt att elstöd även till Norrland ”inte är uteslutet”. Frågan är dock hur det ska ske. Behövs en helt annan modell. Och någon sådan torde inte vara färdig, när pengarna ska betalas ut. Redan i början av nästa månad, har det sagts. Så. om det blir pengar även till Norrland, torde det bli en senare utbetalning.

    Vem har bestämt att Sveriges folkmängd skulle öka med 2 1/2 miljon (Norges halva folkmängd) vilket har skett under de senaste decennierna? Vad var det bra för? Vi klarar ju inte ens att försörja hälften med svenskproducerad mat, delvis beroende på att åkermark som har bebyggts. Sveriges bästa, dessutom. Tycker att vi var lagom många invånare, när vi var åtta miljoner. Förutom denna hiskeliga import av nya bidragstagare (Skyhög arbetslöshet bland utlandsfödda i arbetsför ålder)), har glesbygderna dränerat på invånare. Inte bara Norrlands inland, utan även västra Svealand och det småländska höglandet, där en del socknar har tappat halva folkmängden.

    Mig veterligt har inget av regeringspartierna lovat sänka bensi-och dieselpriserna med sex respektive tio kronor och kan naturligtvis inte ställas till svars för vad SD eventuellt har lovat. Och vad SD har sagt mer exakt känner jag inte till, men tvivlar starkt på att SD har ställt ultimatum om viss prissänkning före ett vistt datum för att stödja Ulf Kristersson som statsminister. Efter valet har dock ett datum nämnts, nämligen 1 juli 2024, dock utan utan att nämna med hur mycket. Verkar dock ganska troligt att reduktionsplikten, som är en ren bluff. har kostat Sveriges bilister så mycket,

    Trots att Sverige har den näst största skogsarealen i Europa, räcker skogen inte till allting, vilket har drivit upp priserna på de biobränslen, som blandas i. Sett till EU som helhet är det ännu värre. Den upphaussade efterfrågan av biobränslen på norra halvklotet tränger undan livsmedelsproduktionen på södra halvkltget, vilket driver upp matpriserna där. Vilket ä ren bidragande orsak till migrantströmmarna från Afrika till bl.a. ett Sverige, som inte klarar av livsmedelsfsörsörjningen ens till sin egen ursprungsbefolkning.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Du driver dina egna teser och nämner den ökade invandringen som ett stort problem. Även att Norrland (och andra delar av landet) Norrlands inland och glesbygd skulle drabbats hårdare av den. Om nu så många är arbetslösa/bidragstagare varför får då SD igenom bibehållen A-kassa? Det är ju kontraproduktivt mot vad de säger och menar. SD är nog mera ett parti som vill åt makten och sedan blir det som i gamla Tyskland. Man ger sig på grupper av människor, nu först är det invandringen man sätter trycket på och beskyller dessa för att Sveriges kostnader beror helt och hållet på dessa. Vem är det som innehar regeringsmakten nu? Du tycks leva i det förgångna och ställer inga krav på den här regeringen (som ljugit åt sig makten) utan skyfflar över alla problemen (påhittade eller inte) på den tidigare. När väl SD kommit sig upp ännu högre (vilket inte vi får hoppas) då börjar de klämma åt folk som oss norrlänningar, glesbygdsbor, ”fattiga”, sjuka och såna de anser lever av bidrag. Att tro gott om SD är verkligen bedrägligt det som du försöker framföra. Hur gick det med elstödet? Nu säger man enligt vad jag förstår att det inte godkänns av lagrådet. Vem som får bidraget ska inte vara hemligt.
      Glöm inte att vi har en ny regering. Se till så vi får Sverige på ”fötter” igen och att vi får ”nånting gjort”. Vad hände med skjutningarna, skulle inte radikala och omedelbara åtgärder sättas in? Det är ju bara en ”vällingsregering” vi fått som inte kommer lösa nånting. Hur blir det med Nato? Risken är att Kristersson i sin högfärd och inbillade tro han skulle vara den store ledaren blir ingenting av. En adelsman, när har adeln fått Sverige i rullning? Snarare har de alltid velat inskränka makten/välståndet för vanligt folk. Gå till historien och se vad de åstadkommit. Nu har M anslutit sig till ett brunt parti för att försöka sig på stora förändringar i Sverige. Det är dessa nu som bär ansvaret för allt vad de lovat.
      Du verkar ha fel i det mesta du påstår, nu som tidigare. Jag vet inte om jag ids ta in dina kommentarer längre. Du är så fientligt inställd till vad du anser bottnar i hela Sveriges problem, att det skulle helt bero på MP och S. Nå låt se vad nu den här regeringen åstadkommer. Bollen är kastad.

  3. brorson

    Du har rätt. Jag driver mina egna teser, inte någon annans. Jag har inte skrivit att den ökade invandringen är ett stort problem, Men den kanske är det? Jag har definitivt inte skrivit att Norrlands inland och övrig glesbygd har drabbats ännu hårdare av invandringen, snarare tvärtom, när. man har haft en reell folkminskning i glesbygderna. I den förra diskussionen skrev jag att det är skillnad mellan invandrare och invandrare,. mellan laglydiga och kriminella, mellan de som vill göra rätt för sig och de, som har kommit för att utnyttja systemet.

    Det är skillnad inte mellan invandrarna och invandringen, utan också mellan invandringen och (den i praktiken förda) invandringspolitiken, som har gått ut på att urskiljningslöst behandla brottslingar, som flyr rättmätiga straff i sina hemländer som om de vore verkliga flyktingar och blanda förföljda och förföljda i samma flyktingförläggning sedan de fåar asyl i samma invandrarghetton. Detta är ju inte ens flyktingpolitik, utgan befolkningspolitik, föreställningen att ökad folkmängd skulle vara bra för Sverige som helhet.. Varför ska Umeå (och alla andra lika stora städer) ha 200.000 invånare? Varifrån ska de komma?Om inte från Afrika, så blir väl inte ens renskötarna kvar i Norrlands inland.

    Jag har inte moraliserat över personer, som lämnar Afrika och söker lyckan i Europa. Men jag anklagar den förra regeringen och klimat-extremisterna för de höjda priserna på matmarknaderna i Afrika, när den svenska skogen inte räcker till alla nya användningsområden (bio-energin) och den svenska åkerarealen minskar, samtidigit som fler munnar ska mättas i Sverige..

    jag har inte förnekat att alliansregeringen gjorde många fel under sina åtta år vid makten, bl.a. många (i vissa fall) nödvändiga men illa genomförda avregleringarna. Men SMP-regeringen har inte rättat till ett enda av dess hafsverk under sdina ått år vid makten, utan har i stället förvärrat problemen me sin helt vansinniga energipolitik.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Ska Socialdemokraterna nå någon framgång måste de profilera sig bättre. För mycket åt höger är inte bra, jakten på SD att försöka värva röster från dessa sänker bara partiet. Att nå framgång kan ibland vara bättre att ta ett steg tillbaka, men behålla sin grundpolitik (om den finns?) och få folkets tillförlit. Det som hände när S-regeringen senast fälldes och MP hoppade av, så även skulle S gjort. Med största sannolikhet hade de då vunnit valet, tror jag. Men du har rätt i att de kunde i alla försökt återställa det som Reinfeldt-regeringen nedrustade, men icke. Ingenting togs bort. Istället utökades RUT och alla andra införda åtgärder (nu även på elektronik) som regeringen Reinfeldt infört. Skatten på pensionärer, den orättvisa fick i alla fall Löfven bort. S är ute och simmar och har svårt föra en egen politik. Storstäderna verkar nu framgångsrikt, Storstockholm. Man måste bli betydligt tuffare, utmana, inte följa med som hariga idioter. Se på SD, var lika tuffa.

  4. brorson

    Du har rätt. Jag tycker att S borde ha som mål att bilda en enpartiregering med V som samarbetsparti utan ministerposter. Samma modell som samarbetet mellan nuvarande regering och SD. Målet skulle i så fall vara majoritet i riksdagen för S + V.. Fanns en chans till det i valet 2010, men den chansen kastade dåvarande S-ledaren Mona Sahlin bort genom att redan två år före nämnda val lova ministerposter till MP .Utvecklingen inom V är dock inte bra, näe klimat-extremikster inom partiet försöker ge partiledaren skulden för att partiet har backat. Det berodde ju på taktikröster för att rädda kvar MP i riksdagen. Det hade inte hjälpt V att bli ännu mer likt MP.

    V måste bejaka kärnkraften, bäde befintlig och ny, som en del i en ny arbetarpolitik. De traditionella arbetarpartierna (S och V) har vänt arbetarklass en ryggen, med följd att många arbetare har gått till M och i synnerhet SD.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Då kärnkraften byggdes i Sverige under S var det för att stärka Sveriges konkurrenskraft och även billig el till folket. Billig i jämförelse med idag. Idag om man avser bygga kärnkraft eller sätta upp (de värdelösa) vindsnurrorna går det ut på att någon ska tjäna pengar. Inte minst Vattenfall har nu de kravet, det ska vara vinstbärande. Så blir det när marknaden ska styra. Vi har succesivt röstat bort tryggheten. Det gamla Sverige kunde vara bättre ur den synvinkeln, men viss fanns brister även då. Idag torde elbolagen ligga bland de högst värderade på börsen. Det är ett dåligt omen vi har framför oss. Energiskatten borde tas bort av den här regeringen och i o m det faller också momsen bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.