Finland vet vad Ryssland (Sovjet) är, ha att göra med

Den svenska naiviteten med främst vi får beteckna vänsteraktivister (hänggubben föreställande Erdogan) beror på ren naivitet och har inget direkt göra med yttrandefriheten. Visst ska vi få protestera, det är inte det som är frågan i det här fallet. Det är det naiva som oftast vänstern visar upp och tar ställning för. Hade Sverige varit invaderat som Finland blev 1939 av dåvarande Sovjetunionen hade vi säkert haft en annan inställning. Att också man tillåter koranbränning utanför Turkiska ambassaden är  märkligt. Vi kan fråga oss om nu Paludan och de högerradikala tycker så illa om Islam/muslimer och koranen, vad tillhör han själv? Jag gissar på att han tycker nazismen är bättre. Samma sak här, visst ska man få tycka vad man vill och göra det som kan betraktas som yttrandefriheten inom rimliga gränser, men här tycker jag Paludan är en riktig skitstövel själv.

Sverige lever i sina fantasier. Den ”Gröna omställningen” har blivit en symbol vilket vi tror alla andra problem ska försvinna, eller blivit sekundära. Att vi skulle få det betydligt sämre ekonomiskt har blivit det stora bekymret. Landet Sverige har en rejäl lågkonjunktur, det är penningsystemet där vår valuta nu kan räknas till den sämsta i världen i förhållande till andra. Företagen riskerar säljas ut, jobben försvinner och en rad andra bekymmer följer med.

Samtidigt som vi går på knäna pratar man om den ”gröna omställningen” precis som för en person som hoppas på högsta vinsten i något spel. Betänk också Indien som nu kommer gå om Kina i folkmängd vad vi har här att vänta. 1,4 miljarder människor i jämförelse med Sveriges omkring 10 miljoner. De är på frammarsch och folket får det allt bättre. De föder barn (faktiskt fungerar det här) som sedan utbildar sig och inom en snar framtid kommer de gå om oss.

Företagen inom EU kommer bli bortblåsta med tiden. Allt för mycket subventioner främst till bilindustrin för att på konstgjord väg skapa en efterfrågan ser vi nu vad det börjar leda till. Den uppblåsta stämningen har lett till en ekonomisk kris. Inflationen fortsätter skjuta i höjden. Lånen på framförallt bostäder är sammantaget enorma, sedan också måste räntan ständigt höjas som tidigare kunde varit minus. Räntan är fortfarande låg i jämförelse med exempelvis 80, 90-tal där den ungefärligt och normalt kunde ligga på 10-14 %. Här menas bankräntor.

Hittills har den gröna inställningen för omställningen gjort landet fattigare, människor fattigare, det mera vanliga folket. Landsbygd och främst glesbygd har blivit ännu glesare, sämre utbud och service medan stadsmiljöerna och de mera tätbefolkade områdena förstärkt sina positioner. Samtidigt har stadsmiljöerna, främst de stora samlat på sig en rad problem som nu drabbar hela landet. Poliser från övriga landet måste nu mobiliseras för att förstärka.

Sedan kan vi fundera på om den tidigare regeringen under deras 8 år vid makten eller den nuvarande med 100 dgr i regeringsställning är de som orsakat den största skadan vi nu erfar – sammantaget?

Har man 130 mil gräns mot Ryssland finns det orsak vara på sin vakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.